måndag 9 november 2009

Ny vecka ny pluggning!

Helgen har varit busy men trevlig. I fredags var det som sagt kick off med jobbet (känns lite lustigt att säga "jobbet" om dem redan, men det är lika bra att börja vänja sig...). Det är klart det kändes lite förvirrande att bli "inslängd" i en grupp på 30 pers mitt i deras kick off, det var ingen mer än cheferna som visste att jag skulle komma. Och fast att vi kommit överens om detaljerna bara två timmar tidigare så hade de ändå med mig i sin powerpoint-presentation där de förklarade omorganiseringen, så de hade uppenbarligen räknat med och hoppats på att jag skulle hoppa på tåget...

Jag ska alltså jobba som kundansvarig för IT-service, och med på kick offen var både de från kundavdelningen och de från supportavdelningen (inkl utetekniker). Mycket IT-snack, förstås. Chefen undrade om jag kände mig orolig för att jag inte har några IT-kunskaper i bagaget, men jag har spelat med öppna kort hela tiden så jag förutsätter att de inte hade anställt mig om IT-kunskaperna hade varit omöjliga att klara sig utan. Det är upp till dem att ge mig en bra introduktion på den delen så att jag ges möjligheten att göra ett bra jobb!
Egot snappade också upp att chefen sa att han tyckte jag gjort väldigt bra ifrån mig på intervjuerna, och att jag, trots min brist på IT-kunskaper, hade känts "klockren" ganska omgående. Att jag kommer från en annan bransch var snarare en styrka.

Fredagen bestod av en eftermiddag i konferensform där det gavs en återblick över vad som hänt det senaste halvåret med omorganisation och "nytt tänk", och vilka som bytt arbetsuppgifter internt, vilka konsulter som gått från konsultande till anställda, några nya ansikten osv. I grupper diskuterades också avdelningens styrkor resp svagheter, vilket var väldigt intressant för mig som helt ny att lyssna på.
Kvällen avslutades med middag och bowling, där jag faktiskt lyckades med bästa serien bland tjejerna!

I lördags fyllde mormor år så då var det tårtbak, hockey och kalas! Och igår passade jag på att bjuda hem pappa på fars dag-middag i utbyte mot uppskruvning av hatthylla och badrumsskåp. Så sakta men säkert börjar det bli (lite) ordning på torpet...

Idag är det dags att ta tag i pluggningen igen, efter en veckas pluggpaus mellan två delkurser. Jag måste ju hinna med, och klara av, en tenta till innan det är dags att börja jobba. Och efter tentan belönas jag med en resa till Övik innan jobbet börjar vecka 50!

Inga kommentarer: