onsdag 15 september 2010

4good-kväll: From Dreaming to Doing

Igår kväll var jag på ett väldigt trevligt event på temat "From dreaming to doing" anordnat av 4good. Jag hade aldrig hört talas om 4good tidigare, men surfade av en slump förbi en annons om gårkvällen för några veckor sen. Det var precis vad jag behövde just då och det var precis vad jag behövde igår. Massor av inspiration, solskenshistorier och en välbehövlig dos livsglädje!


Olof Röhlander pratade om mental styrketräning och hur han menar att det alltid blir som man tänkt sig. I motsats till att det aldrig blir som man tänkt sig alltså. Det du fokuserar på får du mer av. Tänker du destruktiva tankar får du mer av dem. Gillar du att gnälla så blir du gnälligare. Men om du fokuserar på det positiva så blir du duktigare på att se ljuset istället för mörkret. Han pratade också om att välja att se framåt eller bakåt, "var bollen kommer ifrån eller var den är på väg". Ingen rocket science, men något som man (i alla fall jag) behöver bli påmind om med jämna mellanrum!

Malin Berghagen kom med andan i halsen från ett försenat tåg och berättade om sin stora kärlek och deras försök att rädda varandra genom att skiljas åt. Trots att hon själv anser sig vara en rädd och blyg person pratade hon mycket om svåra beslut och att följa hjärtat istället för hjärnan. Hon radade upp händelser som lät smått konstruerade (eller övernaturliga), men hon försäkrade att det var sanning. Bland annat hade hon plötsligt fått en enorm längtan att åka till Oman och blev nån vecka därefter uppringd av en tidning som ville göra en fotografering med henne just i Oman. Hon hade äntligen kommit på vad hon "ville bli när hon blev stor" - radiopratare, och blev nån dag senare uppringd av en radiokanal som erbjöd henne jobb. Det var också ett helt gäng andra exempel av liknande karaktär med budskapet att våga tro på det du drömmer om.

Trine Grönlund, VD för This Zentury AB, är danskan som är uppväxt i Arjeplog. Hon berättade om hur hon när hon närmade sig 40 insåg att hon hade tappat bort sitt fnittriga jag. När inte ens alkoholen kunde locka fram fnittret och när hon vaknade med en bula i pannan efter att ha gått in i väggen fick det vara nog. Hon har startat sin egen TV-kanal med det talande namnet "My life will not suck". Trine delade frikostigt med sig av episoder av sitt liv och fick alla att fnittra. Många gånger. Hon berättade också om den hawaiianska (?) metoden att hantera människor man tycker är jobbiga genom att affirmera: "Love you. Thank you." Hon avslutade med att hylla spontaniteten. "Spontan som fan" uttalas med fördel på danska.

4goods grundare, Carina och Katrin, berättade också sin historia om hur de för sju år sen, "mitt i livet", insåg vikten av att odla sina intressen även i arbetslivet. Den här kvällen gav mig en skön känsla i kroppen som jag hoppas stannar kvar länge!



Bilder lånade från 4good:s mingelbilder.

2 kommentarer:

mamma sa...

låter som en trevlig kväll, nog något som vi alla borde gå på nån gång, håller tummarna för att känslan du fick blir bestående, iaf för ett tag, kram po daj

mormor sa...

förstår om du blev inspirerad av så positiva mänskor nu när du själv just tagit tag i ditt liv.