lördag 11 september 2010

EuroFlorist vs. Com Hem 1-0

Både EuroFlorist och Com Hem har hört av sig till mig för att beklaga mitt missnöje med deras servicenivå. Det uppskattas. Men det tar inte bort det faktum att de har bristande rutiner eller - ännu värre - att de kanske inte har bättre servicenivå än såhär. Som kund nöjer jag mig absolut inte med den nivån, lite hårdare måste man allt kämpa för att göra sig förtjänt av mina pengar. Så länge de inte har en unik produkt så är det hur de bemöter mig som är deras konkurrensmedel.

EuroFlorist vinner på poäng mot Com Hems kundrelationer. EuroFlorist erbjöd mig nämligen en kompensation som pengamässigt motsvarade ungefär samma värde som de pengar jag (i onödan) lagt ut i presentkortssituationen. Det tyckte jag var en fin gest, och det uppskattades! Com Hem däremot kunde inte göra annat än att beklaga och ge mig tillbaka mitt grundabonnemang, utan ny bindningstid. Dvs spola tillbaka tiden till där jag var när jag kontaktade dem för 3 veckor sen, tillbaka på ruta ett med andra ord (fast många timmars irritation och telefonköande mer än vad jag då visste att jag hade framför mig). För mig är det här inget annat än vad jag förväntade mig att de skulle göra redan häromdagen när jag pratade med Kundtjänst, det är det minsta man kan begära - och således varken någon kompensation eller fin gest. (Eftersom jag får ett nytt kort till mitt "nya abonnemang" så får jag "några extra kanaler de första 14 dagarna - det kan väl ses som en kompensation" - men jag är ledsen, kanaler som jag inte har något intresse eller behov av är ingen kompensation.)

Om det inte varit för att jag fortfarande, efter tre veckor, inte fått mina nya presentkort som jag skickade in för att byta så hade EuroFlorist vunnit på knock.

Men jag är inte sämre än att jag kan ge dem en chans till, när de nu bemödar sig med att beklaga det inträffade. Jag vill ju gärna tro att jag stött på ett undantag, och inte en regel. Men de har en uppförsbacke att jobba mot. När det gäller Com Hem har jag (troligen, men jag undersöker möjligheterna) inget alternativ att välja på - om jag nu vill se hockey i vinter vill säga. Och det är frågan vilket som väger över - viljan att se hockey eller oviljan att ge Com Hem pengar. Det är en tuff match.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Jag är i vilket fall imponerad av att båda företagen håller koll på bloggar och svarar på negativa inlägg (även om det aldrig kan väga upp för allt det negativa jag redan hört om com hem :P ). Här kan man klaga och klaga och svaret blir "jaha". "More customer abuse than customer service" som en kollega uttryckte det.

En kompensation tycker jag är en fin gest som kanske kan leda till att man får tillbaks nån respekt för företaget... men ja, Com Hem... jag tror inte du har något gott att vänta därifrån.

Prralin sa...

Nej, jag har inte heller så stora förväntningar på Com Hem. Jag hade gärna gett dem en chans om de hade motbevisat mig, men det lyckades de inte så bra med...