tisdag 21 september 2010

Helgens skörd

Helgens skörd från pappas grönsaksland:


Så nu mottar jag tacksamt tips på smarrigheter som kan göras av squash, purjolök, gul lök, röd lök, schalottenlök, morötter, "rabbor" (kålrot), rödbetor, potatis, haricot verts, persilja, majskolvar, palsternackor och pumpa...???

5 kommentarer:

Keron sa...

Rosta rotsaker! Köpte en massa goda grönsaker på bondens marknad och körde i ugnen, blev potatis, morötter, palsternacka, kålrot och rödbetor. Du kan säkert ta med fler saker! helst rödbetor är ju grymma!

Prralin sa...

Keron - Ja, ugnsrostade rotsaker är det enda jag kommer på också, men det hade ju varit kul att få några andra tips så jag inte behöver leva på det resten av hösten... ;)

mamma sa...

en mustig köttfärssoppa med massor av grönsaker i e gott, gör en stor sats o ha i fryse,gott att ta fram under vintern, precis som mycket av övriga grönsaker som kanske är svårare att få att hålla sej, lägg i frysen o använd under vintern
purjolökspaj e tex mycket gott

Sara sa...

Vilka härliga bilder. Massor av goda grönsaker. Stekt lök är ett hett tips,testa det. Det är jättegott!
Grönsakssoppa kan ju vara ett altenativ med.
Pumpasoppa går nog också o göra tror jag.
Kolla i kokboken, där finns nog massor av tips!!

Keron sa...

Du kan ju göra en vegetarisk lasagne av många av de där grönsakerna!