söndag 9 december 2007
Knäckbräck
Knäckbräck
Ingredienser (80 st)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl rostade cashewnötter
1 dl hassselnötter
1 dl valnötter
2 msk smör
Gör såhär
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta. Koka utan lock, rör om då och då. Knäcken är klar när termometern visar 130 grader eller när smeten håller kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 25 min i en vid gryta eller 35 min i en gryta med mindre botten.
Dela nötterna i stora bitar. Rör ner nötter och smör i smeten. Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper. Låt stelna och dela i bitar med en vass kniv. Förvara i kyl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
M.U.M.S!!!!
/Bille
Oj oj oj. Det där såg ju ut att vara hur smaskigt som helst! Bäst jag glömmer att du skrev dit receptet...
Skicka en kommentar