måndag 31 december 2007

Nyårsförhoppningar inför 2007 - hur gick det?

Jag brukar inte avge några nyårslöften, däremot några nyårsförhoppningar inför det nya året... 2007 är nu till ända, men blev det egentligen som jag tänkt mig?


Den här gången orkar jag inte önska så mycket, jag önskar bara helt enkelt att jag ska försöka tänka på mig själv och på vad som får mig att må bra: Bli bättre på att varva ner och tänka på vad jag vill, inte på vad jag förväntas göra; tacka nej om jag behöver tid för mig själv eller helt enkelt inte har lust. Jag ska låna avslappningsmusik på bibblan o använda mitt nyinköpa badskum (i badkaret förstås).

Det finns mycket kvar att jobba på, men jag måste säga att jag kommit en bra bit på vägen det här året. Bara att jag fått in tänket att jobba på att må bra är ett stort steg i rätt riktning. Förvisso kom ett mer ansvarsfullt jobb än planerat i vägen och tog mycket tid och energi av mig. Men förhoppningsvis kommer det att betala tillbaka så småningom...
Jag tog ett (för mig) stort steg och kontaktade både farbror doktorn (när jag varit trött/orkeslös en lång period) och tant kuratorn. Visserligen hann jag bara gå 2 gånger hos kuratorn innan tidsbristen dök upp, och sen rann det ut i sanden... men det gav mig nog en smärre uppenbarelse iaf, och sedan dess har jag haft tänket. Även om jag inte alltid haft tid/energi att utöva det så som jag kanske önskat.
Att säga nej är jag fortfarande skitdålig på, jag måste öva mera. Och det dära badandet, jaaa det blev nog ett eller kanske två bad det här året - det är nog helt enkelt inte min grej... Däremot har jag använt mig av avslappningsmusik och avslappningsövningar vid ett flertal tillfällen.


Försöka (försöka försöka försöka) planera mindre, eller åtminstone leva lite i nuet o inte bara stressa upp mig över vad som komma skall.

Haha. Yeah right. Som om jag skulle klara av att leva spontant och inte planera?!


Om jag orkar och få tid skulle jag gärna gå en kurs i homestyling eller fotografering som jag spanat in, annars tänkte jag inte sätta nån press på mig att aktivera mig mer än nödvändigt. Nu är det själen som ska må bra o ha lite ro istället.


Homestylingkursen motsvarade inte riktigt mina förväntningar, och den andra kursen som jag var intresserad av startade inte. Nya intressen som frodats är dock raggsocksstickning och lite blomsterinspiration vid ett par tillfällen. Årets kurs blev Fysisk aktivitet och hälsa, som tyvärr även den blev lidande av ett lite för pressat schema.


Besöka en ny plats i världen är alltid trevligt att önska, och om allt går som planerat kommer jag att besöka Italien, Grekland och Kroatien under kryssningen i april så det finns ljusa utsikter för detta. För övrigt gör det inget om jag håller mig på hemmaplan lite mer än under förra året.

Check! Nya länder besökta: Italien, Grekland, Kroatien och Estland!


På tal om hemmaplan, en rejäl funderare på Övik vs Skåne kommer antaligen att bli aktuellt då vicket går ut här i höst. Blir mer splittrad för varje dag. Var har jag störst chanser att må bra?


I somras var jag så nära ett beslut som jag aldrig tidigare har varit. Men sen kom jobbet i vägen, och för tillfället måste jag säga att jag tryckt på paus i denna frågan. Den som lever får se...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter ju som ett jättebra år! Vad kul att du lyckats med så mycket ändå, fast du haft tidsbrist :) Men allt kan göras bättre, och 2008 ska vi göra till ett ännu bättre år! :) Lycka till!

Prralin sa...

Sofie: Jajamensan 2008 ska bli ett riktigt toppår! :)

Anonym sa...

Skönt att höra/läsa att de flesta av dina förhoppningar inför året som gått, gått som de skulle. Du har kommit en bra bit påväg! Bra gjort!! Kram

Anonym sa...

känns skönt att höra att en hel del av dina förhoppningar infriades trots allt som hänt runt omkring dej, hoppas 2008 blir ett ännu bättre år jag ska göra vad jag kan för att du ska få möjlighet till det .kram