lördag 13 december 2008

En mycket lyckad invigning

Det går inte att säga så mycket annat än succé om dagens aktiviteter!

Vi hade nog aldrig i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss att det skulle bli såhär mycket folk. Vi hade laddat upp med en 7-8 flaskor glögg och trodde nog kanske inte ens att vi skulle bli av med det (det är en liten butik vi pratar om, och folkströmmen på lördagar brukar inte vara så enorm direkt - vi har tvärtemot många andra butiker betydligt mindre kunder på lördagar än på vardagar, för att inte säga i princip inga oftast...).

Efter 40 minuter var dessa flaskor tömda, och det som skulle bli mitt uppdrag för dagen började: köp mer, köp mer, köp mer!
Det hela slutade med 35 (!) tömda glöggflaskor!


Eftersom vår butik ligger lite "off" (ca 50 meter på en tvärgata från Torget/Storgatan, alltså 50 ynka meter från att vara ett perfekt A-läge...) så valde vi idag att också flytta ut på Torget, för att kunna agera "inkastare" till butiken... :)

Vi bjöd på glögg, julmust, pepparkakor och delade ut rabattkuponger - och skickade vidare in till butiken där alla barn fick julklappar och ballonger, mammorna fick gratis Laura-tidningar, och alla fick tävla om att vinna ett resepresentkort på 5000 kr samt en flygresa för 2 pers till Stockholm t/r.

Det har varit fullt med folk i butiken hela dagen. Ibland har det varit så trångt så det har varit kö för att komma in... Vi har i princip inte hunnit prata med varandra på hela dagen, men de blickar vi hunnit utbyta mellan glöggpåfyllningarna har varit frågande "Shit vad hände?!". I positiv bemärkelse alltså. :)


Det ska bli intressant att på måndag räkna hur många tävlingsbidrag vi fick in till tävlingen "Gissa resväskans vikt", ögonmåttet säger nånstans runt 200-250 st - vi som brukar vara nöjda om vi får in 50 st på liknande aktiviteter!

Dessutom är det inte bara gratis-glögg-drickare och tävlare som har kommit förbi, utan det har också blivit en del bokningar idag. Och väldigt många "stammisar" har kommit förbi "för att hälsa och säga lycka till" - vilket innebär att vårt budskap måste ha gått ut som vi önskat - om inte mycket bättre!

Tanken med dagen var att vi skulle rotera lite så att alla fick vara både inne i butiken och ute på Torget, men anstormningen gjorde att det aldrig fanns tid att byta - eller ens tänka tanken. Tack och lov hade vi lite extrahjälp av vår praktikant + en annan frivillig (och guld värd) tjej + att flygbolagets representant fanns i butiken hos oss. Själv har jag bara sprungit fram och tillbaka, värmt och fyllt på glögg, köpt mer (3-4 gånger...) och fyllt på med grejer som behövts. 5 minuter stod jag still inne i butiken och då hann jag boka en resa till mina fd grannar. :)

Lesson learned till nästa gång; för att det skulle funkat optimalt hade vi behövt vara ca 2-3 pers till. Vi hade behövt ha 3 pers inne i butiken för att boka. 1 pers som stod inne i butiken och serverade glögg. 2 pers stationerade på Torget för att servera glögg och informera. 1-2 som minglar runt på stan och delar ut erbjudanden. Och 1 pers som är "påfyllare" och fixare...
Med tanke på att vi bara är 4 st som jobbar så blir inte matematiken helt enkel... :)

Det som är nästan roligast är reaktionerna från mina kollegor - alla är jättpositiva (trots att de behövde jobba en lördag...) och jag har redan fått flera sms om tips på hur vi ska ha nya aktiviteter, och 1-årsjubileumet om ett år är redan bokat. Kanske kan detta, tillsammans med utvecklingssamtalen jag haft med alla i veckan, bidra till lite ändrat "tänk"?
Ibland måste man tänka i lite nya banor och prova, innan man säger att det inte går...


Såhär såg butiken ut utifrån tidigare, det känns som en liten ansiktslyftning iaf... äntligen!


Ingen reklam, men nu fattar ni var ni ska boka era resor framöver va?! :)


PS. Vi hade dessutom fantastisk tur med vädret idag! Igår regnade det hela dagen, det var slask slask slask och vatten vatten vatten överallt... (i sådant väder är det varken kul att ha aktiviteter utomhus eller kul för folk att gå på stan...)
Idag däremot så frös det till och tom solen visade sig! Eller ja, den visade sig inte inne i stan eftersom den inte orkar gå så högt upp så att den syns över bebyggelsen... men den blå himlen avslöjade att den fanns där någonstans iaf. :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

ett stort grattis och lycka till med nya butiken, jätteroligt att dagen blev en succè, va inte rädd för att ta åt dej lite av äran, ha de gott kram

Anonym sa...

Jag instämmer.
STORT GRATTIS o LYCKA TILL med nya butiken. Massa folk när jag var in och gissa vikten på väskan o så. Jättekul att det blev succe. Kram kram

emve sa...

Vad roligt att det kom så mycket folk! Grattis!

Puma sa...

kul att det blev succé. vad tror du gjorde skillnaden mot för hur det varit förut?

Prralin sa...

Mamma - Tack tack!

Sara - Tack tack! Det var som sagt fullt hus hela tiden...

Em - Tack tack! :)

Puma - Tack tack! Svårt att säga vad skillnaden ligger i... men vi har jämförelsevis marknadsfört detta "event" ganska hårt; utskick om namnbytet och hint om invigningen till 1500 privatkunder + utskick till alla våra affärskunder tillsammans med personlig julhälsning och inbjudan, 3 + 1 annonser i tidningen, affischering, lokalt e-nyhetsbrev, info på hemsidan osv. Tjat lönar sig! :)