söndag 3 maj 2009

Hitta din vårkänsla

Idag har jag varit på en föreläsning/yogadag som jag kanske inte i vanliga fall hade betalat 300 kr för att gå på. Men det var min kollegas bästa kompis som var med och arrangerade dagen kallad Hitta din vårkänsla, och jag tycker att initiativ av den här sorten ska premieras.

Under förmiddagen pratades det lite om olika yogaformer och sen körde vi ett 1,5 timmes pass virjayoga. Jag är ju ingen yogis, men hoppas att jag någon gång i framtiden när jag får balans på mitt liv kanske kan bli. Jag tror det är nyttigt. Och jag menar, en gång i halvåret måste ju vara bättre än inget alls iaf? :)

Efter en lunch bestående av grönsaker, frukt och hembakat hälsobröd (supergott!) så bjöds det på eftermiddagen en föreläsning av Gisela Linde, författare till boken Lev enklare - och det var alltså om att leva enklare, eller egentligen rikligare, det handlade.
Inga nyheter, men alltid nyttigt att bli påmind om det man egentligen redan visste. Det handlade mycket om vad jag skulle vilja få bort ur mitt liv, vad jag skulle vilja få in i mitt liv, om måsten, borden och det jag faktiskt vill, vart jag skulle vilja vara om jag inte var det jag var idag, och hur jag skulle vilja att mitt liv ser ut om fem år etc.

Inga lätta frågor. Jag vet inte vart jag vill vara och vad jag vill göra om fem år, men jag vet att jag inte vill må som jag gjort den senaste (ganska långa) tiden. Jag är stolt över mig själv som äntligen tagit ett (för mig väldigt svårt) beslut, om det sen är rätt eller fel får framtiden utvisa.
Men ibland måste man våga för att vinna.

Inga kommentarer: