lördag 6 december 2008

Ny digitalkamera sökes

Tips mottages tacksamt! Det finns ju en djungel av kameror där ute, och det blir svårare och svårare för varje gång man ska köpa något nytt... Jag är ute efter en bra och prisvärd kamera i prisklassen ca 2000-3000 kr, kriterierna är att den är snygg, smidig och tar bra bilder!

Egna erfarenheter (plus eller minus) är av största intresse, jag tycker att användarrecensioner är bra mycket intressantare än expertrecensioner. För jag är ju trots allt mer en användare än expert själv... :)

En kamera jag fastnade för efter att ha surfat runt lite var Canon Ixus 80, den hade fått mycket bra recensioner, var snygg och till ett bra pris. Men när jag såg den live i butiken kändes den lite klumpig, och med lite väl liten skärm... Som sagt, tips mottages med största tacksamhet!

Idag har jag en orange
Olympus Mju 700 som jag tyckt väldigt bra om, både designen och funktionen - tills den nu på "gamla dar" (hemskt att den ska behöva bli gammal på bara ett par år...) börjat ta dåliga bilder. Jag har i princip alltid haft Olympus, men är inte alls främmande för att prova något nytt...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet att jag rekomenderar en Caonon.. Min Ixus tar kanonbra bilder som du också vet. :) Dock tyckte jag också den där Ixus 80 vi tittade på var onödigt klumpig ja... Men det kanske man får blunda för. *hum* Dumt dock att det var lite väl lite skärm.

Anonym sa...

Jag fick en Fuji finepix 30 i julklapp för 2 år sen. Det finns säkerligen nya varianter av den nu. Men den är super! Tar fantastiskt fina bilder, har stor skärm, är förhållandevis lätt att ha att göra med och är alltså fortfarande i toppklass enligt mig.
Men du gör helt rätt i att kolla runt en massa innan du köper.
Hoppas du hittar nåt bra!
Kram

Anonym sa...

En vit Kodak v803 har jag. Lättbegriplig, tålig och trubbelfri! Stor display och bra bilder. Jag är supernöjd:)