måndag 5 november 2007

Gissa vem som har träningsvärk idag?!?

Jodå så att ehh... aj.

Axlarna gör sig hörda idag, liksom insida lår/höft/ljumske eller vad det nu är... Ont gör det iaf, och jag misstänker att jag inte kommer att kunna gå imorgon. Vilket snyggt intryck jag kommer att göra på en massa chefskollegor som jag aldrig träffat förut på mötet imorgon när jag kommer vankandes som en pingvin...!
Axelvärken förstår jag var den kommer ifrån, men höft/ljumsken var lite mer överraskande. Körde bara benböj i benväg igår och det borde ta mer på framsidan av låren. Så jag misstänker crosstrainern/löpbandet starkt, men eftersom jag aldrig brukar jogga så vet jag ju inte om man bör få träningsvärk där av det... Kan man det?!

Men skam den som ger sig, idag gav jag mig på löpbandet igen. Hela 15 min. Började med 5 min gång ca 5 km/h, och sen jogging 8 km/h i 10 min. Jag vet som sagt inte hur man ska lägga upp det som total nybörjare, men min plan är iaf att gå ut lugnt o försiktigt... Hojta om jag gör fel!
Det var jobbigt, men kändes ändå helt ok. Men när jag klev av skrek höfterna/ljumskarna att de ville lägga sig ner och dö - och definitivt inte gå o steppa! Så det var kanske inte den ultimata uppladdningen inför comebacken på steppen, det var riktigt tunga ben men jag hängde med rätt bra ändå, svettades som en gris och hade kul... =)

Nu måste jag ta o hoppa in i duschen (nåja, hoppa med de här benen kanske var lite att ta i...) och sen packa en liten väska eftersom jag faktiskt ska på vift imorgon. Upp i ottan o sätta mig på bussen norrut, jippiee!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med träningsvärk ju! Om den inte varar allt för många dagar då! :-)

Nästa gång jag går till gymmet ska jag också försöka jogga på löpbandet. Måste för sjuttsingen kunna öka mina kilometer snart!

Anonym sa...

Ja jag får träningsvärk främst i höfterna när jag börjar springa efter uppehåll. Ljumskarna också ibland.

Du gör helt rätt. Gå ut lugnt. Ta inte i så du får blodsmak i början. Det ger bara en negativ inställning och löpträning ska vara kul :) Se fram emot när du får "the flow". Man bara löper på nästan hur länge som helst och det känns så skönt.

Anonym sa...

klart man kan få träningsvärk av att jogga!! förövrigt är pingvinstilen hetast på catwalken just nu! ;) hihihi!!

Felicitas sa...

Härligt jobbat!!

Men snälla, söta.. Lyd mitt råd och ta det försiktigt i början (det gör du ju, men jag måste ändå säga det)!! Marathon.se har bra nybörjarprogram för hur man kan lägga upp den successiva stegringen. Det är viktigt att man inte går för fort fram även om det känns som att man kan göra det, för konditionen blir bättre betydligt snabbare än vad leder och ligament hinner med. Och har man då pushat för hårt så kommer skadorna som ett brev på posten. =P Så var försiktig de första 3-4 månaderna och stegra pyttelite i taget! =)

Härligt jobbat med joggandet! =)

Anonym sa...

MM låter underbart med träningsvärk! Låter som en jättebra idé att lägga upp joggningen som du gör.. Ha en bra dag!

Prralin sa...

Bille > Lagom är bäst! ;)

Leen > Ja det var nog försöken till jogging som satte sig i höfterna/ljumskarna. Det har dock släppt nu, så nu är det bara tiden som saknas för att ge sig på det igen!

Emelie > Hehe vilken tur jag har som är inne!

Felicitas > Tack för tipset, och ja - jag ska försöka ta det lugnt och inte speeda på i onödan.

Ms Fatso > Tack!