fredag 2 november 2007

Kyckling med cashewnötter på thailändskt sätt

Idag blev det en favorit i repris, den här gången hann jag också med att ta en bild så här kommer ett hett mattips! Ännu en gång enkelt och gott - min favoritstrategi!

Kyckling med cashewnötter på thailändskt sätt, 4 pers

Ingredienser
2 hackade vitlökar
300 g kycklingfilér
50 g cashewnötter
1 st gul lök, hackad
1 st röd paprika, strimlad
1 st purjolök, skivad
0,5 huvud blomkål
0,5 huvud broccoli
8 msk oystersås
0,5 tsk Thai svampsås, eller fisksås
1 nypa socker
8 msk vatten

Garnering
Torkad thaichili (går lika bra utan, eller ja - jag har kört utan iaf)

Tillagning
1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.
4. Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med ris eller nudlar.
Jag serverade med fullkornsnudlar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så gott det ser ut!!

Anonym sa...

Mmm gott!

Anonym sa...

älskar thaimat! ser skitgott ut!

Anonym sa...

hejsan det såg riktigt gott ut, kan nog tänka mej att äta även broccolin, haha
lycka till med styrketräninge, själv hoppas jag kunna börja träna lite regelbundet igen nu när jag ska gå på schema året ut och jag vet hur jag jobbar, ha de gott dottern min, kramizar

Anonym sa...

ohhh härlig grymta!! såg mumsigt ut!! =)

Anonym sa...

Gött götti gött gött!

Anonym sa...

Hejsan! Jag är en trogen “blogganhängare” här och hoppas att det är ok att jag lägger till dig i mitt länkregister (?)