Kyckling med cashewnötter på thailändskt sätt, 4 pers
Ingredienser
2 hackade vitlökar
2 hackade vitlökar
300 g kycklingfilér
50 g cashewnötter
1 st gul lök, hackad
50 g cashewnötter
1 st gul lök, hackad
1 st röd paprika, strimlad
1 st purjolök, skivad
0,5 huvud blomkål
0,5 huvud broccoli
8 msk oystersås
0,5 tsk Thai svampsås, eller fisksås
1 nypa socker
8 msk vatten
1 st purjolök, skivad
0,5 huvud blomkål
0,5 huvud broccoli
8 msk oystersås
0,5 tsk Thai svampsås, eller fisksås
1 nypa socker
8 msk vatten
Garnering
Torkad thaichili (går lika bra utan, eller ja - jag har kört utan iaf)
Tillagning
1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.
4. Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med ris eller nudlar.
Jag serverade med fullkornsnudlar.
7 kommentarer:
Så gott det ser ut!!
Mmm gott!
älskar thaimat! ser skitgott ut!
hejsan det såg riktigt gott ut, kan nog tänka mej att äta även broccolin, haha
lycka till med styrketräninge, själv hoppas jag kunna börja träna lite regelbundet igen nu när jag ska gå på schema året ut och jag vet hur jag jobbar, ha de gott dottern min, kramizar
ohhh härlig grymta!! såg mumsigt ut!! =)
Gött götti gött gött!
Hejsan! Jag är en trogen “blogganhängare” här och hoppas att det är ok att jag lägger till dig i mitt länkregister (?)
Skicka en kommentar