fredag 16 november 2007

Tjuvstartat

Idag har jag tjuvstartat helgen genom att gå hem från jobbet kl 12. Sååå skönt!

Min favoritsysselsättning (?) när jag är ledig är ju som bekant att städa, så det har jag roat mig med i eftermiddag. Ett nystädat hem är bland det bästa som finns, först då går det att koppla av. Idag tjuvstartade jag dessutom adventspyntningen, fast jag väljer att kalla det vinterpyntning istället. Jag har ju fått order utifrån om att jag inte får hänga upp stjärnorna i fönstret förrän till första advent, men jag har iaf tagit fram en ljusstake (inte traditionell adventsljusstake så den får nog vara framme redan nu), några vintriga änglar och mina favorittomtar med stort skägg och en liten näsa som sticker ut under mössan. Inga jultomtar, utan mina mysiga vintertomtar.


Jag gillar inte massiv julpyntning, men jag gillar de här grejerna som förhöjer stämningen. Och varför vänta med att sätta upp dem? Jag är borta hela denna helgen, hela nästa helg + upptagen helgen därpå så när ska jag hinna komma i stämning annars? Dessutom ska jag under december månad hinna åka till Stockholm på kurs två gånger + hem till Skåne och fira jul. Då hinner jag ju inte ens se det innan man måste ta bort det igen!

Därför ska jag nu tända massa ljus, lyssna på Winnerbäck och lägga mig i soffan med en tidning och njuta av mysstämningen som detta skapar. Måste plugga ikväll, imorgon är det nämligen examinationsdags då jag ska till Umeå med Kattis och lyssna på Winnerbäck live. För ett halvår sen kunde jag nog inte identifiera en enda låt av honom, men allt går om man bara vill (och har en tillräcklig ihärdig lärare... hehe).

Ha en underbar kväll!

7 kommentarer:

Mjölksyra sa...

Vilken bra idé att pynta redan! Jag längtar så att få plocka fram allt adventigt å juligt!
Jättefina tomtar på bilden!

Hoppas du får en bra winnerbäckkväll!

Puma sa...

Vilka fina tomtar. Jag vill se fler pyntargrejer - du verkar ha det så fint!

Jag sitter här och dricker julmust (light givetvis) på min kant. Lite juligt det med.

Anonym sa...

hahaha vad skönt med nån som oxå vågar erkänna att de älskar städa!! me love it too!!

löpningseufori sa...

Åh, vilka underbart söta tomtar. julkänslor på hög nivå :) kika gärna in min nya blogg. trevlig söndag!

Prralin sa...

Mjölksyra > Ja eller hur, varför vänta tills almanackan säger ok istället för att göra det när man känner för det?
PS. Winnerbäck fick klart godkänt!

Puma > Ojoj nu känner jag pressen... men det kommer komma fler "hemma hos-bilder", jag måste bara fixa lite till först! ;)

Emelie > Ja faktiskt, när man väl börja städa så tycker jag det är roligt. Och fantastiskt skönt efteråt när man är klar! Tror jag ska köra ett varv med dammsugaren idag också bara för att få den nystädade känslan! :)

Josefine > Ja visst är de söta?! Jag ska genast kika in till dig en sväng!

Anonym sa...

När är du i storstan? Kanske samtidigt som jag, jag kommer bli nere en dryg vecka:) Hör av dig med datum om du tror att du har tid med en lunch eller fika eller så!

Prralin sa...

Maria > Jag är i Stockholm 3-4 dec + 17-19 dec. Kvällen 3, 4 och 19:e är nog kvällar då jag mest befinner mig i väntans tider... Var befinner du dig då?