fredag 17 juli 2009

Falsterbo Horse Show

Från det ena spektaklet till det andra.
Igår blev jag medlurad till Falsterbo Horse Show av min hästtokiga syster. Kanske inte riktigt my cup of tea (även om jag faktiskt haft egen häst en gång i tiden, men det berodde nog mer på att mamma & syster var hästintresserade och hade hästar och att vi bodde på landet, än att jag var en riktigt inbiten häst-tjej), men varför inte vara där det händer...

Och jag trodde ju i min enfald att man åkte till Falsterbo Horse Show för att titta på hästar. Men det visade sig att man åker dit främst för att shoppa! Hästgrejer, hästgrejer, hästgrejer, everywhere hästgrejer... billigt, dyrt, dyrt, dyrt, lite billigare, dyrt, dyrt.
Ja, syster verkade nöjd med sina inköp. Och när jag stod utanför varje tält och väntade på henne så lyckades jag åstadkomma en riktigt snygg "bonnabränna". Alltid något. :)

På vägen hem stannade vi till vid Smygehuk och gick ut och poserade på Sveriges sydligaste udde, och gjorde även ett besök i butiken "Södrast", butiken längst söderut i Sverige.
Avstånd från Smygehuk till Treriksröset 1581 km, Stockholm 510 km, Moskva 1524 km, Berlin 321 km, Paris 1049 km.

Vägen från Ystad längs hela kusten västerut via Trelleborg till Falsterbo är väl värd "ett besök", fantastiskt vackert att åka längs havet hela vägen. Det kan dock vara en trafikfara när man kollar mer på utsikten än på vägen...



4 kommentarer:

Unknown sa...

Vi har lekt på olika sidor av landet vi! Jag måste verkligen åka ner och hälsa på dig i Skåne, så får vi låna/hyra en bil så får du guida runt! Jag kan göra detsamma uppe i fjällen, men det blir väldigt långa resvägar :) Vi åkte 130 mil på den tur vi var iväg på nu. Men många fjäll blev det. Älskar verkligen fjällen på sommaren (exkl mygg/knott). Men Skåne måste jag ju också få besöka!

Träningsglädje sa...

kul! vi ska till falsterbo imorgon... med min hästtokiga mamma. :) och i sensommar har jag och grabben tänkt åka runt lite längs vägen du beskriver, och österlen. när är bästa tiden för det tycker du?

Prralin sa...

Malin - Du är välkommen närsomhelst, så lovar jag att du ska få en privat guidning på allt du önskar se här nere i södern!

Trots 8 år i Norrland så kom jag ju aldrig "till fjällen", så jag får ha det innestående till framtida besök... men du gav mig ju iaf en guidning på Åsele marknad, alltid något. :)

Träningsglädje - Långa köer till Falsterbo idag va? Vi köade från rondellen in till Falsterbo (och tillbaka samma väg) trots att det var mitt i veckan, jag kan ju bara tänka mig hur det är på finaldagen... ;)

Men trots att jag inte är speciellt hästintresserad så kan jag faktiskt tänka mig att åka tillbaka dit nån gång igen, fast för att titta på hästar - inte för att shoppa!

Österlen och den skånska kustremsan är nog trevliga att besöka närsomhelst i princip. Man blir ju lite hemmablind när man är uppvuxen här, men åren på vift har ändå fått en att inse hur vackert det är här.
Mycket på Österlen är ganska säsongsbetonad, och jag kan tänka mig att en hel del ställen stänger i mitten/slutet på aug när turisterna börjar tunna ut. Men om det är något speciellt ni är intresserade av att se/göra så kan jag ta hjälp av mina lokala kontakter och ta reda på lite mer. :)

Sara sa...

Jag skulle gärna göra den där turen längst kusten med längt nere i södern, nog för att jag sett det mesta där men just den där biten är kvar att upptäcka! ;)Smugehuk o syndligaste platsen måste få sig ett besök!!