torsdag 30 juli 2009

To do:s att göra

Idag ser det ut såhär där jag befinner mig. Men det gör inte så mycket. Idag är det nämligen dags att ta tag i den där to-do-listan som bara växt och växt under de senaste veckorna...
Men som jag inte kommit mig för att ta tag i.

Jag har snart varit ledig i fyra veckor, men jag förstår inte var tiden har tagit vägen? Jag har varit på vift mest hela tiden tycker jag, haft besök/turistat, varit på väg nånstans eller haft nåt mission uncompleted...
Jag har inte haft många lediga stunder (i bemärkelsen lugna stunder) under dessa veckor, och jag hade absolut inte känt mig redo att börja jobba på måndag igen om det varit så att jag bara haft "4 veckors semester"...
Vilken tur att min ledighet är på obestämd framtid då. :)

Imorgon drar jag, Sara och lill-Polon norrut. Ungefär 110 mil väntar, så nu är det upp till bevis för Polon! :) Och eftersom vi drar imorgon så är idag en "mellandag", där allt måste betas av, så att rätt saker stannar kvar här och rätt saker följer med norrut, och att alla deadlines är i faKursivs:

- Betala räkningarna - check!Kursiv
- Fixa slutbetalning på mormor & morfars resa - check!
- Kolla regler för studier med A-kassan - check!
- Fixa blankett från CSN för att ansöka om bidrag/lån - check!
- Tacka ja till kurs Projektledning 30 p Malmö Högskola - check!
- Ta med alla papper/intyg som Arbetsförmedlingen vill se - check!
- Ta med alla papper som behövs för att avsluta min sista bokning på (fd) jobbet - check!
- Tvättat bilen - check!
- Köpt GPS - check!
- Uppdatera GPS:en med nya kartor (funkar inte förrän ikväll)
- Tvätta - check!
- Packa (kommer inte att hända förrän tidigast i sista stund)
- Söka jobb (hur svårt kan det va att komma till skott?!) - check!
- Fixat billaddare till nya mobilen (ja, jag kom faktiskt till skott och köpa en ny till slut) - check!
- Lämnat in marknadföringsuppgift 3 (av 4), i god tid tom! - check!
- Bokat flyttfirma - check!
- Bokat besiktning av lägenheten - check!Kursiv


Flyttlasset är bokat till söndag 9 aug, så jag har ungefär en vecka på mig att packa ihop min lägenhet efter att jag kommit upp. Jag kan verkligen rekommendera att kolla runt med många flyttfirmor om man är på G att flytta. Jag har skickat ut samma flyttförfrågan till uppskattningsvis drygt 20 olika flyttfirmor, både i Öviks-trakten och i Skåne-trakten, och jag har angivit att jag inte kommer ha speciellt mycket möbler med mig och berättat ungefär vad mitt flyttlass kommer att bestå av.

Svaren och priserna jag fått har varierat otroligt mycket. Hur många kubikmeter de tror jag behöver har varierat från ca 20 m3 (en "normal tvåa") till ca 6 m3, och priserna har varierat därefter - det dyraste förslaget jag fått var på ca 24.000 kr och det billigaste (som jag nappat på) beräknas hamna på ca 5.000 kr.
Det finns alltså pengar att tjäna (eller förlora...)!

Jag avvaktar att rekommendera denna flyttfirma jag bokat tills de har utfört sitt arbete, men trots (?) att de är billigast känner jag förtroende för dem. De var tex de enda som ringde upp mig efter min offertförfrågan och diskuterade mitt bohag (de andra har svarat per mail "schablon-aktigt), de tar betalt per faktiskt utnyttjad m3 (alla andra ger ett förslag på vad de tror jag kommer behöva, 10 m3, 14 m3 resp 20 m3 och tar sen betalt för det, oavsett hur mycket jag faktiskt utnyttjar). Jag håller tummarna för att de gör sitt jobb bra också!


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

mormor sa...

Värst vad du legat i! Effektiviteten saknas tydligen inte när du väl sätter den sidan till. Ha en bra resa om vi nu inte ses innan ni ger er av, för ni hinner väl inte nerom för en sista träff? Kram.

Prralin sa...

Mormor - Jodå, jag kan om jag bara vill! Vi planerar att köra imorgon, så det hinns nog inte mer nåt mer besök nu innan, men jag är ju snart tillbaka igen... :)