torsdag 2 juli 2009

Resesäljarens värsta synd

Det är inte sant!

Visserligen ska väl någon gång vara den första, men om jag har klarat mig såhär länge - varför ska jag lyckas med detta just de sista dagarna innan jag slutar?
Är det ett tecken på att jag ska hålla mig borta från branschen...?!


"Resesäljarens värsta synd"
Gör såhär:
Boka en charterresa till två kunder, ta betalt i butiken och gör allting färdigt. Glöm inte avsluta med att önska trevlig resa.
Få en otäck känsla, av en ren slump, några dagar senare (idag) att du glömt betalningsanmärka bokningen till charterarrangören (vilket betyder att jag tagit emot pengar från kund, men det vet inte arrangören om och de bokar då automatiskt av resan).
Inse att så är fallet. Få kalla kårar och hjärtklappning.
Inse att ja, bokningen är avbokad. Håll alla tummar för att det finns platser kvar att boka ny resa.
Men nej, fullbokat. Få panik. Typ.

Vad göra:
Försöka se det positiva (?) i det hela. Lätt som en plätt.
Positivt värre det här!
Tänk om jag inte upptäckt det idag, tänk om kunden åkt till Arlanda imorgon och upptäckt kl 22 vid incheckningen att deras resa är avbokad?!

Tacka en lycklig stjärna, eller Gud eller nåt, att det inte var helt fullbokat överallt hela helgen. Tack solen och värmen som gör att inte alla rusar efter resor just nu!
Ring kunden och dra en vals om att något strulat till sig hos arrangören och att planet har blivit överbokat, men att vi har några andra alternativ att erbjuda. Verka lugn och sansad.
Boka in dem till ett annat resmål på lördagen istället. Ta mellanskillnaden för en dubbelt så dyr resa. Ta kostnaden för att boka ny flygbiljett till Arlanda på lördag istället för fredag, boka om tågbiljetterna hem och slutligen avboka hotellet som var bokat på Arlanda.

Hur svårt kan det va?!

Tack tack tack snälla söta rara min nya medarbetare som började ställa frågor om betalning av charterbokningar, och att jag tack vare detta kom på mitt misstag idag!

Jag kanske borde köpa en lott idag, trots allt...


Andra bloggar om: , , , , , , ,

6 kommentarer:

Lena sa...

Allt löser sig;) Men det är svettigt under tiden. Jag fick till och med lite puls när jag läste det. Men som sagt, bra "räddat"!

mormor sa...

Att du kunde tänka klart för att fixa det tyder på att du trots allt har koll på läget. Bra gjort.

mamma sa...

vilken tur att det löste sej, ibland ska man ju ha tur,dvs upptäcka det i tid för att trots allt göra något åt misstaget

Prralin sa...

Lena - Haha jo lite svettigt var det allt ett tag, men det var desto skönare när jag relativt snabbt hittade en lösning. Kan dock inte slappna av riktigt förrän imorgon när de hämtat biljetterna...

Mormor - Ja man kanske inte är helt bakom flötet iaf. Tack!

Mamma - Jo lite tur i oturen kan man väl säga...

Nenny sa...

Hoppas det löste sig för alla inblandade i alla fall.

Och ja... köp en lott.
;)

Kram

Prralin sa...

Nenny - Jo, jag tror att det löste sig på bästa sätt. Trots allt. Men jag glömde köpa lotten. Attans, det var kanske där jag hade min chans...