fredag 16 november 2007

Vilar mig i form - utan dåligt samvete

Det har inte brutit ut än, men det känns fortfarande som om det är något fuffens på gång... Vet inte om man ska skrämma skiten att bryta ut eller om man ska försöka tassa på tå och hoppas att det inte blir något av det... Hursomhelst har jag haft en riktig slöarvecka, jag har helt enkelt varit för lat för att ta mig i kragen och träna. Och jag skäms inte för det!

Det är bara att inse att jobbet tar extremt mycket energi från mig... och det är naturligtvis något att fundera på, om det är värt det?!
Det är nämligen så (om någon intresserar sig och missat början på storyn...) att jag egentligen bara är en simpel resesäljare och inget annat. Men då resebyrån där jag vikarierade för en mammaledig blev av med sin förra chef och inte lyckades få något napp på sina annonseringar om ny chef... så tillfrågades jag om jag inte kunde tänka mig att bli chef.

Jag?!
Zip zero nada erfarenhet av ledarskap eller chefssysselsättningar, och knappt ens nån branscherfarenhet. Jag sa som det var, att jag kan inget om det här... men om ni tror på mig så är jag beredd att prova och göra mitt bästa för att se hur det går. Jag hade i princip kunnat skriva på chefskontraktet där och då, men valde istället att förhandla mig till en prövotid på ett halvår för att prova mig fram o se om det var nåt för mig. Alltså blev jag "tillförordnad chef" 1 juli.
Förutsättningarna var på min sida: Jag har inte sökt jobbet, inte påstått att jag kan det, inte lovat att uppnå en massa resultat. Men jag ska göra mitt bästa.

Varje dag är således en ny utmaning och allt som ska göras är nytt för mig. Ibland trevar jag mig fram, ibland chansar jag och försöker prova nya vägar. Det tar mycket energi, men är mestadels väldigt inspirerande och spännande. "Roligt" till viss del, beroende på hur man ser på saken...

Men efter nyår då, när jag kanske måste bestämma mig om jag vill vara "chef på riktigt" eller gå tillbaka och vara säljare?
Hade det inte varit för det här jobbet så hade jag i princip bestämt mig för att flytta hem till Skåne igen... men var får jag den här chansen igen?! Som helt oprovat kort få denna utbildning och erfarenhet som jag kommer ha stor nytta av i mitt framtida jobbsökande oavsett om jag fortsätter inom resebranschen eller var jag vill bli av... dessutom får jag betalt för det!

Det kanske är värt den extra energi det tar i perioder...?!

3 kommentarer:

Felicitas sa...

Det är skitcoolt att du har fått chansen och det är klart att du måste ta den när den kommit!! =D

Hejja dig!!!

Anonym sa...

Håller med föregående kommentator. Ta chansen och lycka till!

Prralin sa...

Felicitas & Leen > Tack!