lördag 12 januari 2008

Explosion i köket

När jag kom in från min promenad i eftermiddags hörde jag ett litet brak från köket... Tänkte att det var nog nåt från diskstället som ramlade ner (det brukar finnas en del saker staplade där som kan ha en viss rasrisk) o tänkte inte så mycket mer på det. Men när jag kom in i köket såg jag att oljepumpen (pumpflaska för matolja alltså) låg på golvet, och tänkte först anklaga Fritzen för att ha försökt hoppa upp på fläkten o vält ner den... Men sen såg att bottnen på flaskan hade lossnat och att det var tydliga (olje-) spår av en smärre explosion uppe på fläkten ovanför spisen där den stått. Olja i hela köket!

Suck!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Samma sak har hänt mig. Men vi var hemma när det hände. POOOOFFFFF. Olja i HELA köket. Numera skickar de med små varningslappar. Lämna inte vid värme, lämna inte flaskan med tryck i osv... så det händer tydligen fler än oss.

Anonym sa...

hejsan just detta varnade tillverkaren av oljepumparna för man kunde lämna in de och få en ny bättre version, vilket inte jag blev färdig till. så jag har väl oxå nått sånt att se framemot kanske. ha de gott, kram

Prralin sa...

Mmm... nånstans i bakhuvudet hade jag nog hört talas om explosionsrisken också men inte funderat så mycket mer på det. Det kommer inte att bli någon ny pump för mig iaf, jag har knappt använt den då jag inte tycker att den har funkat speciellt bra. Och fler explosioner är jag inte intresserad av. En produkt som kräver flera varningslappar kan jag lika bra vara utan...

Anonym sa...

Var det en OBH pump du hade?? Vi har haft två sådana nu. Den första exploderade då, den andra sprejar inte utan det kommer en enda stråle olja ut ur den... Helt kass.
Men sen köpte jag en mindre variant på Åhlens och den funkar mycket, mycket bättre. =)