söndag 6 september 2009

Steppat bort lite bröllopstårta

Ikväll har jag äntligen fått steppa igen, det var flera flera månader sen. Och det är ju så kul!!! My cup of tea!

Jag provade Friskis & Svettis i Tomelilla, som på söndagkvällar erbjuder Step 75 min. Jag tror att det kan passa ganska bra eftersom jag troligen kommer att vara i Tomelilla-trakten en del helger framöver. Ikväll fick jag faktiskt träna gratis eftersom det är första veckan på nya schemat, så jag har lite tid att fundera på om jag ska köpa ett terminskort eller om jag ska lösa engångsbiljetter. Dagens i-landsproblem.

Passet började lite trevande, och när instruktören började prata om att hon skulle köra mycket basic idag så kändes det som att det skulle bli ett halvtråkigt pass. Men där hade jag fel, för det var riktigt roligt och alldeles lagom avancerat. Dessutom ett par nya steg som jag inte stött på tidigare, kul!

När det var som allra roligast mot slutet, när man hade lärt sig stegen och tempot skruvades upp lite för att "gasa in i mål" så lyckades jag tyvärr sträcka vänster vad... Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, men jag kände direkt att det drog till... så sen var det bara att ta det lugnt in i mål istället. Det känns inte bra i vaden nu, men jag hoppas att det är något som går över av sig själv... snart.

Men jag hade allvarligt talat lite problem med dialekten. Jag är inte van vid skånska instruktörer. Flera gånger när hon sa "V-steg" så hörde jag "basic" (hur man nu kan höra fel på det, men det lät faktiskt väldigt lika...) och var då ute och cyklade. Men det är väl bara att vänja sig. :)

3 kommentarer:

mamma sa...

en skåning som inte förstår skånskan, du har varit borta alldeles för länge, så måste de vara ju

Prralin sa...

Mamma - Ja men det låter faktiskt väldigt ovant för mina öron. De är inprogrammerade på Öviks-mål...

Sara sa...

Öviksmålet är mycket bättre - kom tillbaka genast!!!!
Grötig skånska man inte förstår går ju inte för sig o framför allt får du inte börja prata det.
Nån måtta få det vara.....
Tacka vet vi Öviksmålet!!! :) :)