fredag 4 september 2009

En händelserik vecka lider mot sitt slut

Det känns som att den här veckan har varit hur lång som helst. Och när jag tänker efter kanske det inte är så konstigt att mitt huvud är helt slut av alla intryck... Det har varit väldigt skönt att få bo några dagar för mig själv, för jag har verkligen behövt göra ingenting på kvällarna när jag kommit hem.

Första skolveckan är avslutad, massa nya människor, nya böcker, nya intryck, nya kunskaper, nya ställen att hitta till...

I förmiddags var jag också på veckans andra arbetsintervju. Detta jobb kändes intressantare än det jag var på intervju för i måndags, trots att det egentligen är ett betydligt "sämre" jobb. Men det som är intressant med detta är att det är i en ny bransch, och jag känner mig sugen att prova något nytt. Testa om vingarna håller - vilket jag tror att de gör, men eftersom jag inte har det på "papper" kan det vara svårare att övertala andra om detta och därmed få in den berömda foten...

Intervjun kändes bra, det var en riktigt trevlig tjej jag träffade och det kändes inte alls nervöst eller konstlat. Jag var mig själv, och jag fick sagt det jag ville ha sagt. Men jag har egentligen inte den kompetensen de söker (men jag är övertygad om att jag kan skaffa mig den väl på plats), och det är vi båda överens om så jag har inga större förhoppningar. Jag är i alla fall glad att mitt CV ser så pass intressant ut att jag har blivit kallad på två intervjuer samma vecka, men om det inte blir något mer så gör det inget eftersom min plan A egentligen är att plugga den närmsta terminen. Och försöka fortsätta komma på vad jag vill bli när jag blir stor...

Jag har också utforskat Malmö så gott jag kunnat i veckan, på egen hand både inne i stan, med olika busslinjer och i närområdet där jag (läs: mormor och morfar) bor. Och idag i två timmar med guidad buss tillsammans med en massa andra studenter; runt Västra Hamnen & Turning Turso, inne i stan, Limhamn, Zlatans hus (till guidens dåligt dolda glädje), brofästet mm mm.
Tror faktiskt att jag utforskat Malmö mer den här veckan än vad jag gjort i hela mitt liv innan!

Jag har funderat på var jag skulle kunna tänka mig att bo (och om det här överhuvudtaget är rätt för mig, men det vet jag ju inte förrän jag har provat), och varit och kollat på en andra hands-lägenhet, men den var så sunkig så det var inte ens nåt att fundera på.

Nu återstår bara att packa ihop mina grejer och städa undan spåren efter mig och Fritz - och sen att dra... "hem" tänkte jag säga, men något sådant har jag ju inte... österut över helgen.

2 kommentarer:

mormor sa...

Tydligen bra att du fått rå om dig själv mellan varven. Du o Fritzen är välkomna tillbaka när ni vill. Visserligen är vi hemma i stan nästa vecka men sen är där ju tomt medan vi är på resande fot.

Prralin sa...

Japp det är skönt, men det är ganska trevligt med lite sällskap också! Så jag kommer nog en sväng nästa vecka också... :)