onsdag 2 september 2009

Sökes: idéer/uppslag till skarpt projektarbete

Sökes:

Idéer/uppslag till projektarbete som ska genomföras i skarpt läge av en mindre grupp projektlednings-studenter under kommande termin.

En viktig del av kursen kommer att vara ett projektarbete i skarpt läge. Projektarbetet kommer att pågå under hela terminen och ska förstås kopplas samman med den teorin vi lär oss under tiden.
Detta ska påbörjas nästa vecka och tills på tisdag ska vi ha kommit på några idéer som kan vara lämpliga (och utmanande, roliga, lärorika, spännande och engagerande!) att jobba vidare med.

Men jag har som vanligt idétorka. Vad brinner jag för? Vad vill jag förbättra? Vad tycker jag det finns för lite av? För mycket av? Vad saknar jag i samhället?

Exempel på projektarbeten som tidigare studenter gjort är tex anordna ett event för hemlösa, producera en musikvideo, etablera en ny travbana, etablera en färjelinje från Simrishamn-Kaliningrad, starta ett IT-bolag, olika utvärderings- och forskningsprojekt etc.

Det kan alltså vara i princip vad som helst - det viktiga är inte att det går att genomföra till hundra procent, att kunna se lösningen direkt - utan det viktiga är att komma upp med en idé som man sedan kan jobba vidare med och utveckla i ett projekt.

Har du några idéer? Är det något du själv har funderat på? Behöver ditt företag eller din förening hjälp med något som kan utvärderas/jobbas på i en projektgrupp?

Alla tips mottages tacksamt!

5 kommentarer:

Träningsglädje sa...

du kan anordna ett lopp, en träningsgrupp, eller något annat som har med hälsa och träning att göra. en träningsresa någonstans?? eller vilka fler intressen har du? något med skor kanske?

Johanna sa...

Absolut något som har med träning och hälsa att göra! Gruppträning inför en tävling eller kanske utmaningen att få in träningen i vardagen?

Kattis sa...

haha, lite samma problematik som här uppe, men vi pratar mer om projekt "utveckla skidskolan" eller "ta fram mer bekväma pjäxor", kanske inte känns helt relevant i malmö eller? ;-)

Prralin sa...

Träningsglädje - Haha jag varför inte nåt med skor?! En skobytardag kanske?? Nej, men allvarligt, jag vet faktiskt inte vad jag har för intressen... Men jag kommer nog lägga fram nåt tränings-relaterat förslag, så får vi se vad mina kurskamrater har att komma med.

Johanna - Jag ska försöka spinna vidare och komma på nån idé på den banan...

Kattis - Njaa det kanske inte är de mest aktuella projekten i Malmö, men jag kan ju alltid prova och se om nån hakar på?! :)

Se mig för den jag är sa...

hej hej Hoppas att du kom på några bra... Letar just nu blogg kompisar som gör samma resa som jag.. Har lite frågor om tips på min blogg som det hade varit snällt om du ville hjälpa mig med.. :) hoppas vi hörs igen mvh/E