torsdag 17 september 2009

Who is the Biggest Loser? (v 6)

Jag och Ofelia har bestämt oss för att hänga på Who is the Biggest Loser? 2.0-utmaningen från Sara och Karin. Who is the Biggest Loser pågår 18 veckor och målet är att gå ner 10 kg på dessa 18 veckor (för min del totalt 13 kg då jag redan tjuvstartat lite tidigare). Resultatet redovisas på torsdagar.

All cred till ovan nämnda Sara och Karin för upplägget och inspirationen! Men jobbet får vi nog göra själva... ;)




Eftersom jag hade smygstartat en formcheck tidigare i sommar och lyckats gå ner några kilo i början på sommaren (fast också gått upp några igen under mitten av sommaren) så har jag valt att ändra mitt totala mål efter dessa 18 biggest loser-veckor till 13 kg, varav 10 kg ska bort under denna period. Total viktminskning som anges är alltså beräknat på startvikt 1 jun.
Exakt startvikt för biggest loser-utmaningen är lite oklar, men uppskattningsvis nånstans på ca -1 eller -2 kg.

15 jun -0,8 kg
22 jun -0,8 kg (-1,6 kg)
29 jun -0,6 kg (-2,2 kg)
6 jul -0,8 kg (-3,0 kg)

Vecka 1
(13 aug) ingen vägning för mig
Vecka 2 (21 aug) -0,8 kg (totalt -3,8 kg)
Vecka 3 (27 aug) +/- 0 (totalt -3,8 kg)
Vecka 4 (3 sep) -1,2 kg (totalt -5,0 kg)
Vecka 5 (10 sep) -1,0 kg (totalt -6,0 kg)
Vecka 6 (17 sep) +0,4 kg (totalt -5,6 kg)


Nej, nu går det inge bra för mig. Jag var ju på gång, det här skulle bli en bra vecka! Jag trodde vi kom överens om det; jag, min kropp, Ofelia och hennes kropp?

Både i fredags och i lördag var jag ute i 5 km-spåret och kände mig verkligen på gång med joggingen, jag kände att jag skulle försöka mig på 10 km redan i början på veckan för att ha två veckor på mig att "känna in mig" på milen...

Men i söndags när jag vaknade insåg jag att det inte skulle bli nåt av det. Jag kände vad som var på gång i halsen, och mycket riktigt - sen dess har halshelvetet jäklats. Jag hatar verkligen att ha ont i halsen! Man orkar inte göra nåt, men man kan inte sova eftersom man knappt kan svälja och än mindre koppla av...

Nåja, jag är iaf glad att halsontet nu har gått över och istället övergått till en hederlig förkylning. Mot förkylning kan man värja sig med ipren, näsdukar och nässpray. Men mot halsont står man handfallen. Idag känner jag mig faktiskt hyfsat pigg, om än med snorig näsa, och tror att jag ska försöka mig på en lätt jogg (eller åtminstone promenad) imorgon.
För en vecka sen tyckte jag det var tight om tid med två veckor kvar - nu är det för jösses bara en vecka kvar...

Ett litet plus idag var alltså väntat. Har inte rört på mig sen i lördags, och när halsen gör ont får man (läs: jag) vara så snäll att ge halsen vad den behagar äta/dricka. Ett par dagar har den mest behagat äta blåbärssoppa, nyponsoppa och mackor. Inget annat smakar. Energin att klura ut en fantastisk middag lyser dessutom med sin frånvaro...

Så så är det med det. Men nu då? Nu har jag haft ont i vaden en vecka och varit förkyld med halsont en vecka? Kan nästa vecka få bli en bra vecka då? Skam den som ger sig!

4 kommentarer:

Ofelia sa...

Typiskt att du skulle bli sjuk! För mig har veckan varit ganska perfekt! Mycket träning och strikt kost. Därför blev jag lite besviken över det "magra" rsultatet..-0,4kg Men så är tant röd på besök. Gör inlägg i morgon.
Nästa vecka kör vi hårt igen!!

Träningsglädje sa...

det är tur att det börjar en ny vecka imo! krya på dig!!

Nenny sa...

Usch. Krya på dig!
Kram

Prralin sa...

Ofelia - Du kommer garanterat få utdelning för din strikthet framöver istället - och ett minus är trots allt ett minus. Bra jobbat!

Träningsglädje - Tackar!

Nenny - Tack tack!