fredag 7 januari 2011

Recept: Tacopaj

Jag gjorde en tacopaj igår som jag gärna tipsar om - mycket enkel att göra och god dessutom!

2 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 msk linfrön
1 ägg
250 g kesella lätt

400 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
100 g fetaost 3%
1 påse tacokryddmix
0,5 dl riven mager ost

Gör såhär:
Blanda dinkelmjöl, grahamsmjöl, linfrön, kesella och ägget. Knåda (kör i matberedaren) till en fast deg. Smörj en ugnsfast form och pressa ut degen i formen och upp mot kanterna.
Stek köttfärsen med lök och häll sedan ner tacokryddan. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt koka ihop en stund. Bred ut köttfärsen i formen och fördela hackad paprika och fetaost över. Toppa med lite riven ost. Grädda i 175 grader, ca 20-25 min. Serveras lämpligen med en god sallad.

2 kommentarer:

Tweety sa...

Snor med mig receptet ;-)Kramen

Keron sa...

Det där skalet måste vara riktigt fettsnålt! Ska testas! jag gjorde paj igår jag med! fast då gjorde jag skalet med kokt potatis. sen blev det skinka och broccoli, samt räkchilipaj