måndag 17 januari 2011

Test av produkter från Cliniderm

Jag har under några veckors tid fått prova tre olika produkter från Cliniderm; Ultra Soft Cleansing Milk, Age Delay Serum och Active Protection Day Cream (de tre längst till höger på bilden). Produkterna ingår i Cliniderms nya Skin Protection System och sägs innehålla ingredienser som aktivt stärker och skyddar huden, såsom antioxidanter, fuktbindare och milt rengörande tensider. Effekten optimeras om produkterna används tillsammans, och Cliniderm hänvisar också till studier som visar att kombinationen dagcreme + nattcreme + serum ökar hudens skydd mot yttre påfrestningar med hela 55%.

Huruvida detta är överensstämmande med sanningen kan jag inte uttala mig om. Däremot har jag som sagt provat produkterna, och den jag gillar mest är nog dagcremen. Att använda både serum + dagcreme känns som lite overkill för mig, jag tycker det är nog besvärligt att komma ihåg att använda en creme. ;) Den här serien är anpassad för normal till torr hud - och eftersom jag snarare har fet hud så är jag kanske inte helt rätt försökskanin.

Jag har en favoritrengöring (faktiskt också från Cliniderm!) sen tidigare, Deep Cleansing Mousse (den mörkrosa flaskan på bilden), och jag gillar skumformen betydligt bättre än "mjölkformen" på rengöring. Tyvärr har min favorit utgått ur sortimentet och jag har inte riktigt hittat någon ersättare. Jag hamstrade på mig ett par flaskor i somras när jag insåg att den höll på att utgå, men nu har jag bara lite lite kvar i sista flaskan...

Därför hade det varit perfekt om denna rengöringsmjölken som jag fick testa hade känts som en bra ersättare,men jag får nog fortsätta leta eftersom jag som sagt hellre vill ha skumformen. Det känns som att ansiktet blir renare av det. I alla fall mitt. Men som sagt, jag har ju inte helt rätt hudtyp för detta heller.

Senare under dagen kommer det att dyka upp en tävling här på bloggen där du kan vinna ditt alldeles egna kit - och få möjlighet att prova själv. Håll utkik!

Inga kommentarer: