tisdag 25 januari 2011

Yogat - och joggat

Ikväll blev det yoga. Och på vägen till yogan tog jag de första stegen mot min vårutmaning - fram mot vårkanten har jag nämligen tänkt mig att jag ska jogga till och från Friskis istället för att promenera. Tidigare tog jag bilen. Men nu när jag har börjat gå (tar ca 25 min enkel väg) så tycker jag det är rätt skönt och det går liksom redan på rutin, tänker inte ens tanken att ta bilen (ibland är det bra att vara snål och tycka att parkeringspengarna är onödiga när man faktiskt kan gå - gratis).

Redan bland de första gångerna jag gick nu för några veckor sen så tänkte jag joggtanken. Då var det fortfarfande snö, is och halka, men nu när det är barmark kände jag att det var dags att börja känna på det så smått. 3-4 joggningar per väg blev det idag, inte särskilt långt, men dock. Jag har ingen brådska.

Jag tycker ju inte att det är speciellt roligt att jogga, men jag har visst lovat (mig själv) att springa Vårruset i början på maj... Och när jag "liks" är träningsklädd och på väg till Friskis kan jag ju lika gärna passa på att jogga lite istället för att gå, transportera mig ska jag ju ändå - och förhoppningsvis går det till och med lite snabbare. Med en ryggsäck som skumpar omkring och lever om slipper jag dessutom höra knäna knaka för varje steg jag tar.

Fast man kanske skulle haft en ryggsäck som lämpar sig bättre för att springa med, lite fler prylar kan ju vara bra att ha.... ;)

1 kommentar:

Sara sa...

Där sa du nåt. En ny ryggsäck är jag också ute efter. Tror dock inte jag tänkt använda den till jogging utan att ha till jobbet. Enklare att ha det med ska ha med hängande på ryggen när man promenerar.
Ett presenttips kanske! ;)