fredag 21 augusti 2009

Who is the biggest loser? (v 2)

Jag och Ofelia har bestämt oss för att hänga på Who is the Biggest Loser? 2.0-utmaningen från Sara och Karin. Who is the Biggest Loser pågår 18 veckor och målet är att gå ner 10 kg på dessa 18 veckor (för min del totalt 13 kg då jag redan tjuvstartat lite tidigare). Resultatet redovisas på torsdagar.

All cred till ovan nämnda Sara och Karin för upplägget och inspirationen! Men jobbet får vi nog göra själva... ;)



Sådär jag, nu är jag också med i matchen! Eftersom jag satt i en bil heeeela dagen igår på väg söderut och var allmänt mossig i huvudet när jag kom fram så redovisas mitt resultat idag istället. Bättre sent än aldrig!

Eftersom jag hade smygstartat en formcheck tidigare i sommar och lyckats gå ner några kilo i början på sommaren (fast också gått upp några igen under mitten av sommaren) så har jag valt att ändra mitt totala mål efter dessa 18 biggest loser-veckor till 13 kg, varav 10 kg ska bort under denna period. Total viktminskning som anges är alltså beräknat på startvikt 1 jun.
Exakt startvikt för biggest loser-utmaningen är lite oklar, men uppskattningsvis nånstans på ca -1 eller -2 kg.

Vecka 1 13/8 ingen vägning för mig
Vecka 2 21/8 -0,8 kg (totalt -3,8 kg)

Dagens resultat visar alltså att jag gått ner 0,8 kg sen senaste vägningen som var den 6 juli. Eftersom jag vet med mig att jag under tiden gått upp ett antal kilo så tycker jag att det är ett okej resultat, även om det hade varit intressant att veta vad som faktiskt hänt just de senaste 2 veckorna då jag känner att det har börjat hända saker i kroppen.
Men jämförelsetal är egentligen av underordnad betydelse, huvudsaken är att det i det långa loppen går åt rätt håll. Nu är jag ju som sagt med i matchen igen och framöver har jag något att jämföra med.

Hur har veckan varit?
Veckan har varit lite rörig och utan bra rutiner. Jag har bla pluggat för ett slutprov, skrivit prov, varit på jobbet lite och avslutat min vistelse i Övik med allt vad det innebär i form av packning och utflykter och träffa alla fina människor en sista gång.
Jag har ätit ganska bra, förutom de senaste tre dagarna då det blivit "pick nick-mat".

Nu är jag på plats i Skåneland där det är tänkt att jag ska befinna mig ett tag framöver, men utmaningen består i att jag inte har något eget boende utan kommer att turnera runt med min resväska som inneboende både här och där. Träningen får jag nog försöka sköta på egen hand, det är inte riktigt läge att försöka skaffa gymkort innan jag vet var jag ska bli av.

4 kommentarer:

Träningsglädje sa...

bra resultat hörru!!!! kul! :)

Sara sa...

Se där. Härligt!! Men skulle varit intressant o veta va som hänt de 2 sista veckorna ja... Men nu är det bara o tuta o köra!!
Kör hårt.
Kram

Prralin sa...

Träningsglädje - Tack! Men det bästa är inte att det går neråt på vågen, det bästa är att jag börjar känna igen mig själv igen! :)

Sara - Får se vad som händer de närmsta vekorna istället, nånting är på gång iaf...

Anonym sa...

Heja! Va kul att få komma till din blogg och bli motiverad av ditt resultat!! Härligt jobbat! :-)
Med tanke på din vecka så tycker jag det är otroligt bra resultat faktiskt! :-)