torsdag 27 augusti 2009

Who is the Biggest Loser? (v 3)

Jag och Ofelia har bestämt oss för att hänga på Who is the Biggest Loser? 2.0-utmaningen från Sara och Karin. Who is the Biggest Loser pågår 18 veckor och målet är att gå ner 10 kg på dessa 18 veckor (för min del totalt 13 kg då jag redan tjuvstartat lite tidigare). Resultatet redovisas på torsdagar.

All cred till ovan nämnda Sara och Karin för upplägget och inspirationen! Men jobbet får vi nog göra själva... ;)



Eftersom jag hade smygstartat en formcheck tidigare i sommar och lyckats gå ner några kilo i början på sommaren (fast också gått upp några igen under mitten av sommaren) så har jag valt att ändra mitt totala mål efter dessa 18 biggest loser-veckor till 13 kg, varav 10 kg ska bort under denna period. Total viktminskning som anges är alltså beräknat på startvikt 1 jun.
Exakt startvikt för biggest loser-utmaningen är lite oklar, men uppskattningsvis nånstans på ca -1 eller -2 kg.

Vecka 1 13/8 ingen vägning för mig
Vecka 2 21/8 -0,8 kg (totalt -3,8 kg)
Vecka 3 27/8 +/- 0 (totalt -3,8 kg)

Plus minus noll, ja vad säger man. Med tanke på hur veckan varit så var det inte så oväntat. Första delen av veckan kändes ganska bra, men andra delen av veckan har varit mindre bra. Känt mig konstig, ätit dåligt, fått en och annan "kolhydratschock" osv. Men jag börjar känna att jag är på banan snart igen...

Däremot så har jag joggat tre gånger i veckan, och det känns som ett ganska lagom mål för mig att försöka få till ungefär tre turer per vecka nu till en början. Då får jag in känslan, sakta men säkert... :)

Och för att uppmuntra mig själv så har jag också lekt Tarzan och klättrat in i mitt flyttlass och letat fram en låda med kläder (som naturligtvis stod längst in, längst ner i högen av flyttlådor) - och hittat ett par gamla jeans som inte passade i början av sommaren. Men som sitter som en smäck nu! (nåja, de passar iaf...)

Eftersom det bara är en dryg vecka kvar till bröllopet så passade jag också på att prova formchecksklänningen igen, den går på men sitter fortfarande som ett korvskinn. Så nu har jag en vecka på mig att fixa till klänningsformen... Det fixar jag, nu har jag haft min dipp så nu kommer nog ett par finfina dagar framöver! :)

5 kommentarer:

Träningsglädje sa...

yes, nu kommer det finfina dagar! du kommer bli superfin i klänningen. kämpa på - du är ju bra på detta!

Sara sa...

Duktigt av dig att hålla +/- noll än fast veckan inte varit den bästa. Skönt också att du nu är på gång igen. Heja heja!!

Anonym sa...

Nästa vecka lägger vi i ny växel, eller hur!

Anonym sa...

och grattis till tentan också!! Åker bort över helgen så inga inlägg frpn mig på ett par dagar,

Prralin sa...

Ofelia - Ny vecka, nya möjligheter! :)