torsdag 23 december 2010

Jag tror det blir en vit jul i år

Att ta ledigt från jobbet igår eftermiddag och köra till Österlen redan igår på dagen var nog ett av mina bättre beslut på länge. Att jag och kusinen dessutom körde till Kivik igår eftermiddags och handlade det sista som behövdes för julfirandet var också ett smart drag. Idag hade jag inte gärna velat behöva ge mig ut på vägarna...

Diskussionen huruvida skåningar är sämre på att köra bil i snöväder och vinterväglag än andra tänker jag inte ge mig in i (igen) - men idag är ju ett utmärkt läge för alla som tror att så är fallet att komma hit och praktisera. Varsågoda!

Men eftersom jag inte behöver ta mig någonstans idag, eller imorgon eller dagen därpå för den delen, och vi har all julmat och julklappar (förutom de som är ute på ofrivillig sightseeing över halva Skåne) samlade här så går det ingen större nöd på oss idag. Skottningen igår var förgäves kan man säga, men vi har fått vara ute och skotta en gång till lillstugan i alla fall, och morbror har gjort en insats för att försöka rädda uterumstaket som bågnar av all snö.

Det finns ju saker man kan roa sig med inomhus också; tex att kliva upp i ottan och baka vörtbröd så att resten av stugan vaknar till doften av nybakt till frukost, man kan baka skurna pepparkakor och förbereda julmaten, man kan smutta på glöggen, klä granen och bara ha det mysigt.

Inga kommentarer: