söndag 19 december 2010

Julköttbullar


500 gram köttfärs
1 dl vatten
0,5 dl ströbröd
1 gul lök
1 kokt kall potatis
1 ägg
1 tsk malen kryddpeppar

smör och olja till stekning
salt, nymalen vitpeppar

Gör såhär:
1. Häll vattnet på ströbrödet i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.

2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda samman alla ingredienserna i bunken.

3. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta en klick och gör ett stekprov och smaka av.

5. Rulla till små köttbullar, ha gärna blöta händer så går det lättare. Stek dem runt om i omgångar i smör och olja i en stekpanna eller lägg dem på en smord plåt och stek i ugnen (200-225 grader) ca 20 minuter.

Inga kommentarer: