tisdag 14 december 2010

Mariannetryffel


Ingredienser
30 st Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

Tillagning, ca 40 st
1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel med karamellerna inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.

2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka den mörka chokladen och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.

3. Låt blandningen svalna i en dryg timme (tips från coachen: låt det inte stå i kylen för länge - då stelnar det lite väl mycket och blir svårt att rulla bollar av). Forma sedan små bollar av chokladmassan och lägg in i frysen en kvart.

4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara dem sedan i kylskåp.

Inga kommentarer: