måndag 6 december 2010

Slut på Framsteget

Förra veckan var det avstlutning på Framsteget. Under drygt 2 månader har vi träffats 16 gånger och lärt oss mer om hälsa; både fysiskt och mentalt. Vi har bland annat provat på ki balans, yoga, gymträning, stavgång, cirkelgym, indoor walking, skivstång, spinning, afro dans, ki box och cirkelfys. Vi har dessutom haft föreläsningar/diskussioner om bland annat stress & balans i livet, mål & motivation, att hantera krav & sätta gränser, att ta sig upp när man är nere, kost, att välja väg, kroppskännedom i arbete samt avslappning & andning.

Överlag tycker jag att Framsteget har varit bra. Det har dock varit väldigt mycket information på kort tid, och när vi skulle fylla i utvärderingen kunde jag inte ens komma på hälften av allt som vi gjort. Därför gav jag ett tips om att de som är ansvariga för detta spektakel kanske borde be sina föreläsare etc att lämna en liten sammanfattning/presentation av det som de pratat om - så att vi kunde fått något att gå tillbaka till sen. Något som jag i och för sig tycker borde ha varit självklart för dem att redan ha gjort...

Sista Framstegs-veckan blev intensiv med två långa eftermiddagsträffar då vi körde ki box resp cirkelfys. Roliga pass med riktigt bra instruktörer - och träningsvärken har knackat på med besked! Efter träningen på båda träffarna har vi "skapat bilder" med hjälp av en smått galen (men väldigt rolig) liten pensionerad bildfröken. Även om man inte direkt är någon konstnär så var det riktigt roligt att få "grotta in sig" i en bild och vara kreativ för en stund.


Framsteget avslutades med en liten vernissage för alla våra skapade blomsterstilleben. Kanske dags för några föräldrar att få teckningar i julklapp igen, tji fick de som trodde att den tiden var förbi. ;)

4 kommentarer:

mamma sa...

här e en förälder som gärna ser att den tiden inte är förbi, jag har alltid uppskattat mina barns konst endast brist på väggar är orsaken till att inte mer av den varan finns uppe till allmänt beskådan

mamma sa...

för övrigt en mycket vacker bukett o jag är ju svag för blommor :)

Tweety sa...

Det lät intressant om framsteget, gjorde du det efter arbetstid? Hade jag gärna också provat på. Jättefin tavla.Har du vägarna förbi Lund någon gång så kan vi kanske ses på en fika. Ha det gött.

Prralin sa...

Tweety - Framsteget är ett "hälsofrämjande" projekt som min arbetsgivare har. De flesta som varit med har gått på arbetstid, men eftersom jag har varit sjukskriven helt eller på deltid under tiden så har jag gjort det på min sjukskrivna tid/fritid.