torsdag 23 december 2010

Mustig julvört

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda 2 dl grovt rågmjöl, 1 dl rågkross, 4 dl vetemjöl, 4 msk vörtmix, 1 dl russin, 0,5 dl linfrön, 2 tsk bikarbonat och 1 tsk salt i en bunke. Rör ner 2,5 dl julmust, 2 dl filmjölk och 0,5 dl mörk sirap. Klicka ner den lösa smeten i en smord avlång bakform (ca 1,5 liter). Grädda i nedre delen av ungen ca 1 timme. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

Brödet åts till frukost idag och fick omdömet att det smakade lite mjuk pepparkaka, men det gick åt så jag tror det var ett bra betyg - så imorgon blir det en ny sats till julbordet. Och så fick jag äntligen användning för mina brödformar som jag köpte för några år sen för jag tänkte att jag skulle baka bröd nån gång...


Inga kommentarer: