tisdag 21 december 2010

Sånt jag gör en vanlig tisdag i december

Vaknar och inser att min bil är totalt insnöad. 25 cm nysnö sen igår kväll. (Klockan 24 igår kväll kollade jag ut på bilen och då var den snöfri...) Svär mentalt över att jag just idag måste ta bilen till jobbet eftersom jag inte ska vara på kontoret som ligger på 40 minuters promenadavstånd utan ute på en flytt. Borstar snö för glatta livet. Hittar bilen till slut där under, men ser vid det laget själv ut som en snögubbe. Försöker komma ut ur parkeringen. Kör fast. Backar. Gasar. Backar. Tar fram snöskyffeln ur bagaget och försöker skotta runt bilen. Lättare sagt än gjort med flygig kallsnö. Provar igen och kommer loss i ett gigantiskt avgasmoln. Från superinsnöad parkering till extremt oskottad väg. Ur askan i elden. Gasar och hoppas på det bästa. Håller mig i spåren och kommer ut på hyfsat skottad väg. Slirar mig dit jag ska med livet i behåll. Andas ut.

Spanar läget på flytten. Flyttgubbarna är en timme sena pga vädret. Kan inte göra så mycket. Hjälper verksamheten att packa upp. Ringer några samtal. Samordnar. Inser efter ett par timmar att jag inte gör så mycket nytta där utan återvänder hemåt. Trodde jag ja. Upptäcker min bil inparkerad på CityGross parkering. Bilar både framför och bakom. Och vid sidorna. Vad göra? Hoppas på att någon runt omkring mig har handlat klart snart. Blir inte bättre av att stressa upp sig. Passar på att svara på några sms. Promenerar några varv runt bilen. Sparkar loss lite fastfrusen snö. Njuter av solen som bjuder på sin närvaro. Meddelar några som försöker parkera i "tredje raden" att de parkerar in fler bilar om de ställer sig där. Några fattar vinken och letar annan parkeringsplats. Någon bryr sig inte utan säger bara "jaha, och?!" typ. Julefrid. Jublar när jag ser att damen som har parkerat framför mig kommer ut med sina varor och tänker köra. Slirar hem. Funderar på var jag lämpligast ska göra av bilen för att inte köra fast och riskera att inte komma ut imorgon igen. Kör ett varv och letar. Lika mycket snö överallt. Tar en chansning och kör in på "min väg". Big mistake. Två bilar framför mig kämpar febrilt för att ta sig fram, med assistans från någon som puttar på bakifrån. Svär för mig själv att jag körde in där och funderar på hur jag ska komma därifrån. Men lyckas ta mig ut igen. Bra Polon! Hittar parkeringsplats som verkar ganska safe, men som bara är 2 timmarspakering. Luras lite med p-skivan och hoppas på det bästa.

Pulsar hem i snön, käkar lunch och ringer de som ska leverera min kyl/frys och undrar hur det går för dem. Har tur, de kommer inom 15 minuter. Tömmer befintlig kyl/frys. Får ny kyl/frys installerad. Ser snygg ut. Men facken i frysen känns mindre. Får inte plats med allt. Får offra blodpuddingen, den hamnar i soppåsen. Det hade den nog gjort ändå förr eller senare. Den köptes mest i impuls för att öka järnvärdet. Men sådär jäkla gott är det ju inte.

Kollar jobbmailen och beger mig sen till kontoret till fots. Att ta sig fram by foot är the shit i sånt här väder. Det är slirigt och jobbigt, men man kommer i alla fall framåt. Klampar in på jobbet efter 45 minuters promenad. Bara en kollega på plats, övriga på okända uppdrag. Skriver ut lite mail och försöker skapa överblick över alla flyttuppdrag som ramlar in. Vad göra? Don't know. Gissar och gör så gott jag kan. Ringer en jäkla massa samtal.

Gör misstaget att försöka spåra ett paket på posten. Ett paket som skulle kommit till Malmö idag. Ligger visst i Lund för uthämtning. Ringer Postens kundtjänst för att fråga vad paketet gör i Lund. Felsorterat. Jaha, och vad gör vi åt det? Skickar tillbaka till Malmö. Men det är inte i Malmö förrän imorgon kväll. Då är jag i Kivik. Hur gör jag för att få det dit? Går ej. Måste adressändras via avsändaren och kan ta ett par dagar för att komma fram dit då. Är jag kvar där då? Vet ej. Ringer Lund för att fråga om paketet hunnit gå iväg mot Malmö. Det hade det. Skit också, annars hade jag kunnat köra via Lund imorgon. Istället är paketet i "paketspace" hela dagen imorgon och kan inte hittas. Ringer avsändaren. Mycket trevlig kille, samarbetsvillig - ja, fattar att han jobbar med service. Får hjälp, men han kan inte garantera något. Han ringer upp mig igen för att komplettera. Önskar god jul. Håller tummarna.

Kollar vad det var jag beställt egentligen. Vem blir utan julklapp? Ringer bokhandeln och kollar om de har de aktuella böckerna hemma. De har två av tre. Lägger undan. Går via bokhandeln hem och köper två av de böckerna som också finns någonstans i "paketspace". Som backup. Bara en som blir utan julklapp då. Känner mig lite stressad och störd över situationen. Posten strulade till mina julklappar förra året också. Tackar dem så mycket. Ironiskt.

Kommer iväg från jobbet en och en halv timme senare än planerat. Plumsar hem i snön. Övertygad om att jag fått parkeringsböter för min överskridna p-skivetid, det är ju en sån dag. Har inte fått det. Lycklig. Pratar med mormor och får rapporter om att hon tillsammans med morbror + familj tagit sig till stugan. Får instruktioner om vad jag ska ta med mig imorgon när jag kör. Trött. Har bjudit hem Mimmi på middag. Men orkar inte laga mat. Föreslår pizza runt hörnet. Förslaget går hem. Äter pizza i soffan framför Ernst. Värmer glögg och tar fram lussekatter och provsmakar julgodiset. Ser Morden i Sandhamn. Inser att jag glömt spela in Vem kan slå Filip & Fredrik vs Stefan Holm. Går in på Kanal 5 för att se om det går att se på datorn. Där finns bara morgondagens avsnitt. Så nu är jag lite steget före.

Funderar på om det är dags att gå och lägga sig. Det är det nog.

4 kommentarer:

Kattis sa...

Shit.....

Nenny sa...

Vilken dag! Pust. Snön är fin men lite jobbig ibland.
Kram kram

Keron sa...

OJ, vilken pärs! men hoppas du kan slappna av ordentligt nu i jul utan såna här dagar! God jul på dig med!

mamma sa...

e de såna dagar man har när man ännu inte jobbar för fullt igen?