fredag 24 december 2010

Lucka 24 - Julafton

Bakom lucka 24 döljer sig, som sig bör, julafton. Att morfar skulle fattas oss denna julafton visste vi, men att halva släkten skulle fattas oss visste vi inte. Men under dagens lopp blev vi varse att syster som varit insnöad på jobbet sen igår efter mycket möda och stort besvär till slut hade lyckats ta sig hem till sig. Dit men inte längre. Mammas sambo kämpade med traktorn för att skotta upp deras 800 meter långa väg för att de skulle kunna ta sig ut till "civilisationen" (läs: närmsta asfalterade väg där det åtminstone skulle finnas chans att någon kört innan), men efter 6 timmars skottande gav han upp och de kom inte heller nånstans. Och pappa rapporterade på sitt håll att även han var mer insnöad än vanligt. Det är charmigt att bo på landet!

Men på oss som satt i stugan gick det egentligen ingen nöd. Inbäddade i skogen och utan avsikt att försöka ta oss någonstans var vi ganska lyckligt ovetande om kaoset som rådde utanför. Vi hade julmat och sällskap och roade oss efter bästa förmåga. Dagen började med att skotta en stig fram till stugan och en runt om - vilket visade sig vara tur, för det var ju där tomten kom!

Det blev jullunch med sill, lax, syltor och grejer. Det blev Kalle Anka och tomten och julmiddag med skinka, köttbullar, prinskorvar, revben och tomtegröt. Det blev julklappar och gottebord och Tomten är far till alla barnen på tv. Det blev en mysig jul. Och förhoppningsvis gör vi om det imorgon igen, om syster och mamma med sambo kommer loss ur kung Bores grepp.

3 kommentarer:

mamma sa...

lite avis, inte mycke till julstämning här inte, men vi fick iaf julmat i oss och försökte trots allt få tilll lite jul

Sara sa...

Lät som ni fick en mysig jul där inne i stugan trots att fler än väntat saknades...
GOD JUL o julkramar från mig o resten av familjen

Felicitas sa...

Hmm.. Den där historien känns bekant, på något sätt! ;) God jul!