torsdag 15 december 2011

Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Och när vi nu ändå är inne på tryfflar... Vi provade ett nytt recept i måndags, tyckte det lät spännande med kombinationen choklad, apelsin och flingsalt. Smeten fick sig en liten provsmak och den smakade smaskens, men den färdiga varan får jag vänta med att uvärdera tills julafton.

Ingredienser (ca 35-40 st)
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50%
1 dl kesella
rivet skal av en halv apelsin
1 tsk flingsalt

Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal. Häll upp chokladen i ischokladformar (eller i en form ca 15x20 cm och skär den sen i mindre bitar när den stelnat i kylen). Strö flingsalt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 timmar.

chokladtryffel med apelsin och flingsalt