tisdag 14 augusti 2007

Jag har bestämt mig för att jag vill må bra

Idag har jag för första gången i mitt liv pratat med en kurator. Det var lite läskigt. Eller det var det inte egentligen, men det var en ny upplevelse för mig som jämt ska "klara mig själv".
Men om man inte gör det då?

Att jag har tagit tag i en del av mitt liv - och lyckats bra under en månads tid - har gett mig ork och inspiration att också ta tag i andra delar av mitt liv. Jag har en del skit i bagaget och det är väl dags att inse att det inte blir bättre om man inte gör något åt det, och det är bara jag själv (med hjälp utifrån) som kan vända på situationen.
Jag måste välja att vilja må bra.

Kuratorn tolkade min situation som att jag har flera depressiva symptom och är nedstämd eller lätt deprimerad. Framför allt är det nedstämdhet, brist på glädje, känslomässig frusenhet, koncentrationssvårigheter och denna evinnerliga orkeslöshet som jag känner igen mig i. Det går ganska långt tillbaka i tiden, och uppenbarligen är det inget som går över av sig själv...

Nu ska jag göra mitt bästa för att vända en ond cirkel till en god cirkel, utan att för den sakens skull deppa ner hela min omgivning med funderingar.

Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer:

X sa...

Jag vill bara säja grattis! Att du tar tag i andra delar av livet. Det är nåt jag önskar att alla människor gjorde. Att ta hjälp av nån annan är inte konstigare än att be om hjälp att få foten gipsad. (Om den är bruten alltså. Annars är det ganska onödigt...) Det jag märkt efter och under min viktminskning är att min depression har vikt undan och jag orkar ta itu med saker som jag sket i fullständigt tidigare. Kroppen och själen hör ihop. Så är det.
X

Anonym sa...

X - Tack! Jag tror också som du, att kroppen och själen hör ihop. Antingen "bestämmer man sig" för att må dåligt, låta sig dras ned i en nedåtgående spiral, tycka synd om sig själv, ogilla sig själv för att man är tjock osv... eller så bestämmer man sig helt enkelt (enkelt o enkelt...) för att man vill må bra!
Jag hoppas jag kan lyckas...

X sa...

Jag har en mycket, mycket bestämd känsla att du kommer att lyckas. Det känns i det du skriver och be-skriver. Det verkar som om du känner: nu är det nog. Punkt. Slut.
Och det är den alldeles bästa förutsättningen.
Kram!

Anonym sa...

X - Tack, jag hoppas du har rätt känsla! Kram på dig också!

Anonym sa...

Tycker det är jättebra att du tagit tag i ditt liv och känner att du mår bättre! Ett tips är att läsa Mia Törnbloms bok "Självkänsla nu!", den tyckte jag hjälpte mig en del då jag själv varit väldigt nedstämd/deprimerad och stundtals fortfarande är det. Ett tips bara :)

Anonym sa...

Sofie - Tack för tipset, jag har läst "Självkänsla nu!" för inte alltför länge sen, men jag "tog aldrig tag i det" så det kanske är läge för en liten repris vid tillfälle...

Anonym sa...

Hoppas verkligen att du fixar det.
Som jag läser så blir det nog inga problem.

Lycka till i livet