torsdag 9 augusti 2007

Stegräknare och proteinpulver - tips?

Kom på att jag har två funderingar, som kanske några duktiga läsare kan hjälpa mig med?

För det första så funderar jag på att investera i en ny stegräknare (har en gammal klumpig modell), jag vill ha en enkel och smidig sak som inte är så lätt att tappa (detta då jag haft ytterligare en som jag råkade dränka i toan när jag tappade den...). Funktionerna bör vara stegräkning (nähä!) och "trippmätare" framför allt. Om någon har nåt att tipsa om, både vad gäller modell och funktioner så tas dessa tips tacksamt emot!

Sen har jag också lite funderingar kring det här med proteinpulver... Jag har ingen större erfarenhet av det, men har förstått att det kanske kan vara lämpligt att ta till vid mellanmål och i samband med träning tex. Jag försöker ju som bekant gå ner i vikt så det är ju inte meningen att det ska bli något "onödigt intag". Men ofta går jag och tränar direkt efter jobbet och då blir det väldigt lång tid mellan lunchen och middagen och då får jag för mig att det kanske kan vara lämpligt med ett bättre mellanmål på eftermiddagen. (?)
Rätta mig om jag har fel. Och tips om både typ av proteinpulver och använding tas också tacksamt emot!

Tack tack!

Andra bloggar om: ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är viktigast när det gäller proteinpulvret då? Ska det vara gott (brukar vara väldigt individuellt så man får prova sig fram)? Billigt?

Har du funderat på att ta något annat proteinrikt istället för pulver? Keso, kesella, en bönsallad eller nåt?

Anonym sa...

MS - Jaa jag vet ju inte riktigt vad som är viktigast eftersom jag inte har nån erfarenhet av det. Men både billigt o gott låter ju bra. :)
Keso, bönor mm äter jag så jag kan ju få i mig protein på annat håll det är inte det, men som sagt lite tips för mer vara proteinpulveranvändare än jag vore ju spännande för att se om det kan va nåt för mig eller om jag ska låta bli att lägga mer energi på att fundera på den saken!

Anonym sa...

Ang. stegräknare..gå in ock kolla på www.keepwalking.se jag har just beställt en stegräknare därifrån och de verkar vara bra. Där kan du även köpa en extra säkerhetssnodd så att du inte kan tappa stegräknaren..ang. proteinpulver så anser jag att det är totalt onödigt, ät ett bra mellanmål istället, billigare och säkert godare!

Anonym sa...

Star Nutritions Whey-80 och Whey-100 som säljs av gymgrossisten.com är väl ett av marknadens billigaste märken, och smakar helt ok i min mening (godast om det blandas med mjölk, men funkar även med vatten).

Men jag skulle rekommendera att du tar hjälp av nån kost & träningsdagbok eller liknande för att hålla koll på hur mycket protein du får i dig i vanliga kosten för att se om verkligen är i behov av tillskott.

Anonym sa...

Tack för era åsikter och tips!

X sa...

Hej prralin!
Håller med om att proteinpulver känns lite onödigt, lite överkurs. Bättre med "rena" matvaror, typ frukt eller grönsaker. Själv äter jag en banan direkt efter träningen. Alltså direkt, innan jag går in i duschen. Det är ett tips från gymfolket jag fått.

Anonym sa...

Jag har en stegräknare som jag är jättenöjd med. Den beställde jag på stegraknare.se och det är en omron Walkingstyle II. Den kostar 329:- plus frakt och den kom dagen efter att jag beställde den.
Den registrerar alla steg, men även sk aerobic steps som är snabba, motionssteg. Den registrerar även kalorier och längd (på hur långt man går). Den nollställs vid midnatt och har ett sjudagars-minne. Läs gärna mer om den!

Anonym sa...

X - Jo jag är också mer för det "rena", men eftersom det uppenbarligen finns en massa människor som käkar protein i pulverform skadar det ju inte att fråga efter deras erfarenheter! Hoppas det gick bra med gräsmattan idag. :)

Anonym sa...

Annica - Tack för tipset, jag ska gå in och läsa lite mer om den! :)

Anonym sa...

Anonym - Vilken stegräknare var det du beställde från keepwalking.se? Har du fått den än så du har nån erfarenhet av den?

Anonym sa...

Eftersom du så snart som möjligt efter ett träningspass bör få i dig både protein och kolhydrater så tycker jag att proteinpulver är utmärkt då det går snabbt att göra och eftersom det ger kroppen en lagom mängd för snabb återhämtning. Eftersom mitt pulver inte innehåller kolhydrater brukar jag mixa i en banan, vilket också gör det väldigt gott. Kom ihåg att du ändå bör käka mat också strax efter ett träningspass. Protein är ju också bra för viktnedgång, och eftersom jag vet att det är ditt mål så tycker jag inte att det skadar med extra intag av protein. Jag kör med Twinlabs 100% whey protein fuel, vanilj - supergod är den! Twinlab har även en "diet fuel" som du kan kolla in om det skulle passa dig bättre. Twinlabs pulver finns ofta på hälsokostbutiker så du kan ju kolla runt och se om de kanske har något prov inann du köper en dyr burk? :) På deras hemsida www.twinlab.se står det väldigt bra om de olika pulvrena så kolla gärna där då jag absolut inte är nån expert :) Men som sagt det funkar ju bra med mat också *ler*, jag brukar koka en jävla massa ägg när mitt pulver är slut, haha. Men jag är FÖR proteinpulver :) Oj vad lång den här kommnentaren blev, hoppas du orkade läsa :)

Anonym sa...

hej igen!
Jo jag beställde en LS 2000. Den funderar riktigt bra och jag gillar att den inte kan nollställas i misstag. När jag själv gick o räknade 100 steg så visade den också precis 100 steg så den verkar vara tillförlitlig. Det skiljde 2000 steg när jag en dag hade på mig både min gamla och nya stegräknare...lycka till med valet!

Anonym sa...

Min Martin kan nog tipsa om proteinpulver om du vill, han försöker få mig att börja med sånt också (han äter sånt men så tränar han ju i lite annan omfattning än jag gör om vis säger så) men jag har inte ansett det nödvändigt än...