fredag 24 augusti 2007

Tacopaj

Här kommer receptet på tacopajen som tillagades idag, receptet lånat från Cizzi.



Tacopaj
2 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 msk linfrön
1 ägg
250 g kesella lätt
400 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
100 g fetaost 3%
1 påse tacokryddmix (jag använde hot-varianten)
0,5 dl riven mager ost

Gör såhär:
Blanda dinkelmjöl, grahamsmjöl, linfrön, kesella och ägget. Knåda (kör i matberedaren) till en fast deg. Smörj en ugnsfast form och pressa ut degen i formen och upp mot kanterna.
Stek köttfärsen med lök och häll sedan ner tacokryddan. Tillsätt 0,5 dl vatten.
Bred ut köttfärsen i formen och fördela hackad paprika och fetaost över. Toppa med lite riven ost.
Grädda i 175 grader, ca 20-25 min.
Serveras lämpligen med en god sallad.


Enkelt och gott! Det här var min debut med dinkelmjöl faktiskt, har funderat på att köpa det länge men inte kommit till skott förrän nu...

1 kommentar:

Anonym sa...

så jäkla gott :P