måndag 23 juli 2007

Minus 1,6 kg första veckan

Har bestämt att måndagar ska vara min vägdag. Måndag morgon det första man gör, innan frukost. En extra liten pepp för att inte "göra något dumt" under helgen... ;)
Och idag gillade jag min våg, ja kanske inte själva siffrorna egentligen - men det faktum att den visade 1,6 kg minde än förra måndagen! Skönt att ha fått en bra start!

Jag har varit "sockerfri" en vecka nu (ja alltså inte hundraprocentigt, jag bryr mig inte så mycket om det finns nån gnutta socker i nåt "färdigt" jag äter, men inget godis, ingen glass, inga kakor, inga kex, inget "vitt" osv), och det har faktiskt gått över förväntan. Med tanke på den senaste tidens sockersug så trodde jag det skulle bli svårare, men kanske är det övertygelsen som fått ta överhanden. Att må bra och tycka om sig själv är viktigare än att falla offer för ett sug.
Fortsätter "sockerfritt" ett tag till, men jag vet inte hur länge jag ska köra nollvision.
Det kommer ju en semester om några dagar då jag kommer att resa till, och umgås med, människor som har lite andra matvanor än jag nu antagit. Men jag ska inte låta det hindra mig!

Jag ska också enligt Sofies inrådan fundera ut några lämpliga mätbara mål att sträva efter. Dock tänkte jag ta det lite lugnt i början och bara försöka komma in i rätt gängor, så att inte projektet känns alltför stort och ogreppbart från början.

Nu ska jag dock lägga mig tillbaka i soffan o njuta av dagens minus! (och inte falla offer för frestelsen, just nu börjar nämligen magen kurra igen men jag ska träna den att inte få mat såfort den vill... det är jag som bestämmer, inte den ;)

Dagens träning: 30 min spinning, 50 min push (lite tunga ben, men det gick bra och var skönt)

Frukost: Grovmacka med keso och makrill i tomatsås, fil med müsli och hallon.
Lunch: Kyckling med cashewnötter på thailändskt vis, nektarin.
Mellis: Grovmacka med keso.
Middag: Pasta/kasslergratängen från igår. Nektarin.
Kvällsfika: En morot.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

kanonbra jobbat =)

Anonym sa...

Å vad du är inspirerande! Och tack för crediten å min länk å allt! :) Är ju inte säkert jag har "rätt" men det funkar bra för mig i alla fall! Apropå nollvisionen så tar jag nu en månad i taget, fast sista dagen i månaden får jag "belöna" mig själv (om jag klarat det) och käka valfria godsaker, med gott samvete :) Som du läste i min blogg så tyckte jag det mesta sötsuget försvann efter ett tag, och om jag har sötsug så tar jag hellre en frukt eller lite bär. Bra att du bestämmer över din mage, det är jobbigt i början då man är van att käka jämt (det gjorde jag med), men det går om man VILL! :) Bra idé förresten med måndagmornar som viktmätardag!

Anonym sa...

Tack för peppningarna!! =) Jag ska försöka att hålla ångan uppe ett tag till!