måndag 16 juli 2007

Ny dag nya möjligheter!

Idag får jag säga att jag tycker jag har varit ganska duktig. Har varit ovanligt pigg (läs mindre trött) faktiskt. Började dagen med att ta tjuren vid hornen och faktiskt väga mig för första gången på ganska länge. Det var inga upplyftande siffror, men nu har jag iaf koll. Och ska fortsätta ha det, en gång i veckan kan väl vara lagom för vägning?
Tillräckligt modig för att lägga ut siffrorna här tror jag dock inte att jag är än...

Har klarat av att hålla mig till ungefär det jag tänkt mig matväg. Och det blev träning som planerat, först spinning 40 min o sen F&S sommargympa ute i solskenet en timme. Det var skönt! Det är ju skönt att träna! Jag tycker verkligen det, men det är lite onödigt jobbigt när man släpar runt på massa kilo för mycket... Hur kan man vara så elak mot sig själv egentligen?
För jag menar, bara man har en matkasse med sig på väg upp i trappen så känner man ju hur jobbigt det är att bära på den där extra vikten... och då pratar vi bara futtiga kilon, som man dessutom blir av med när man sätter ner kassen.
Inte konstigt att livet känns lite jobbigt och tungt när man jämt bär omkring på 20-40 kg (beroende på vad man jämför med) mer än nödvändigt... när man tänker efter.

Nåja, det är historia - det ska bli andra bullar i framtiden!

Dagens matsedel:
Frukost: Fil med müsli och en banan.
Lunch: Vit fiberpasta med citron/basilikakyckling, en tomat och en nektarin.
Mellanmål: Två fullkornsskorpor och ett plommon.
Energipåfyllning mellan spinningen o F&S: En banan o en näve nöt/russinmix.
Middag: Laxpytt med lax, paprika, hericot verts, squash och potatis.
Kvällssnacks: Nöt/russinmix.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lite nyfiken:
Kör du ditt eget race eller är du med i en grupp?
Gillar dina matsedlar!

Keep it up!!

//R
http://photo.sprayblog.se

Anonym sa...

Jag kommer att följa din blogg och din resa med tappade kilon.

Själv behöver jag tappa sisådär 20 kg för att må bra. Pendlar upp & ner, men just nu är jag på väg ner igen efter en hårdkörningsvecka.

Följer du någon särskild kost? GI, VV eller liknande?

Lycka till!

Anonym sa...

Annica: Vad roligt, jag behöver nog allt stöd jag kan få - o hoppas jag kan inspirera dig till att lyckas också! För nu förutsätter vi väl att vi ska lyckas eller hur?!
Jag följer ingen speciell kost, diet, grupp eller dyl. Jag är allmänt intresserad av kost och hälsa, läser bla "ToppHälsa" (en väldigt bra tidning som starkt rekommenderas) och försöker köra mitt eget race! Jag tror jag skulle bli knäpp efter en halv dag om jag tvingades räkna points eller kcalorier, men eftersom jag gillar att träna hoppas jag att det kan funka med "vanlig" mat, men i rätt mängder.