söndag 23 september 2007

Garderobssortering

Fredagens effektivitet gick ganska bra, det blev städat och diskat och tvättat... och garderobssorterat! (dock prioriterade jag bort den tänkta powerstriken, eftersom jag vid det laget var mitt i ett städil som jag inte ville bryta...)

Shit va mycket kläder jag har! Och jag använder kanske max 1/4 av det som finns i garderoben, och av den fjärdedelen är det typ 1/4 som tåls att visas "bland folk". Dvs det mesta är kläder i kategorin "kan gå hemma i, kan träna i, ut o gå i, bra att ha". Samlare? Inte jag inte! ;)
Trots att jag har svårt för att slita mig från saker sorterade jag bort ungefär två sopsäckar med kläder. Kläder som legat i "bra o ha-högen" under flera tidigare sorteringar men ännu inte blivit använda... Då fattar tom jag vinken!

Sen hade jag också en låda med "gamla tjockis-kläder" som jag inte har kunnat med att slänga tidigare, kläder från då jag var ännu större några år tillbaka i tiden... jag vet inte varför jag sparat dem, för jag har ju inte direkt planerat att "komma i dem igen". Det känns nästan lite sentimentalt, som att svära i kyrkan att slänga bort tjockis-kläder när jag vet hur svårt det är att hitta just snygga dito. Jag önskar jag hade kunnat ge dem till nån bättre behövande istället för att slänga dem...

Lite roligare var att jag hittade ett gäng kläder som jag snart kommer i igen...
Gissningsvis ca 5 kilo mindre så har jag ett gäng byxor och kjolar som kan börja användas igen. Kläder som jag helt hade glömt bort! Tex hittade jag 7 par jeans! Hälften av dem i princip aldrig använda, antagligen köpta i lite fel storlek vid rea någon gång... Några av dem kom jag i redan nu, och några får vänta några kilo till. Ännu en trevlig överraskning var att jeansen som jag inte fick på mig i somras, igår nästan satt lite löst - nytvättade!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men grattis!! Så himla kul när man börja komma i gamla käder sådär. Jag har också hur mycket kläder som helst och använder bara en bråkdel. Det mesta är kläder som jag växt ur, eller som köptes som "motivationskläder" - och har ännu inte nått dit... Men nu är vi ju på G!! :-)

Anonym sa...

Heja heja! Men du, släng inte kläderna utan dumpa dem hos pingstkyrkan eller på Kupan! Det är fler än man tror som handlar där och pengarna går ju dessutom till välgörande ändamål:)

Multivitamin sa...

Hej igen! Hur la du in din fina "viktstatus" meny? Och en fråga till...får jag länka till din sida?

Anonym sa...

grattis till minuskilona, jag hoppas att jag oxå så småningom orkar ta tag i den biten, jag är sååå stolt över dej, modershjärtat blir varmt, hade gott, kramar

Terese sa...

Hej. Gillar din blogg och tänkte lägga in dig på min länklista. Hoppas att det är okej.

:-)

Prralin sa...

Ofelia > Jo det blir en stor garderob när man har flera storlekar samlade... men efter hand så slänger vi bort det stora, eller hur?! =)

Maria > Nej självklart ska inget slängas, men att det försvinner från mig känns ändå som att jag "slänger" det... steg 1 brukar dock va att det står i sopsäckar i garderoben x antal månader innan jag kommer till skott. :)

Multivitamin > Självklart får du länka! Viktstatus la jag till genom i layoutmenyn lägga till ett nytt sidelement - text, och sen skriva vad jag vill ha där.

Mamma > Haka på o bli peppad nu!

Terese > Självklart, du är välkommen!

Puma sa...

Haha min garderob ser nog ut som din gjorde. En massa kläder som borde ha sorterats bort. Någon dag ska jag göra som du... :-)

Grattis till jeansen. Måste kännas bra!

Anonym sa...

Gud vad skoj att du kommer i dina gamla brallor!! Det är FRAMSTEG :) Jag är precis likadan, har sparat en massa gamla "bra-att-ha"-kläder.. Jag har i alla fall rensat ur en del, lagt i en stor bag som ska upp på vinden. Har jag inte saknat dem om typ ett år så är det tänkt att jag ska slänga dem, hehe :) Men det är kul att rensa ibland, och kanske köpa något nytt också :)

Anonym sa...

så grymt härligt när man får såna riktiga bevis och kvitton på att man går åt rätt håll! kläder är bästa måttet!!!