lördag 1 september 2007

Mål för september månad

Det är ju svårt att inte bli inspirerad av Sofie till att sätta upp mål att klara av under månaden... men jag är inte helt säker på att "förbud" och "måsten" funkar så bra för mig, därför går jag ut mjukt på målsättningsfronten för att känna mig för...
Förutom ett månadsmål kan det ju även dyka upp veckomål mellan varven.

För september månad får jag ta med i beräkningen att det antagligen kommer bli ganska mycket på jobbet (nya arbetsuppgifter samt en mycket-att-göra-månad av tidigare erfarenhet), samt att jag har något extrajobbspass inbokat. Dessutom ska jag till Stockholm på kurs minst två gånger o kommer tappa några potentiella träningsdagar till resdagar.

Detta ska jag åstadkomma under september månad:

  • Röra på mig minst 250 min / vecka, utöver vardagsmotion (detta håller jag koll på på Funbeat).
  • Motionen/träningen ska komma från minst 4 olika träningsformer (tex promenad, spinning osv).
  • Jag måste lyssna på kroppen om den säger ifrån, det finns alternativa vägar.
  • Plocka fram pulsmätaren, läsa en bok om pulsträning och använda mätaren flitigt för att lära mig hur min kropp funkar lite bättre.
  • Minst en gång per vecka ska jag träna avslappning/avspänning och lära mig fånga nuet.
  • En dag per vecka råder det datorförbud i hemmet (detta kommer nog bli det svåraste, men det finns ju många bra alternativ; en god bok, en långpromenad, en vän, en film, tidig sänggång...)
Jag är också väldigt frestad att sätta upp ett mål om sweets-förbud, men jag är som sagt lite tveksam till om förbudet kommer få mig att fokusera mer på det förbjudna än på vad som är tillåtet... Så jag avvaktar med det, och kommer troligen med vecko-mål om detta istället...
(Självklart är det så att sweets inte är välkomna i vardagen, men vad jag menar med detta är att jag kanske vid nåt tillfälle vill unna mig tex en liten chokladruta o då inte känna att hela målet rasar bara för det, jag är som tidigare sagt ute efter en normal vardag med ett normalt förhållande till mat, och inga strikta dieter...)

Några mål angående vikten blir det inte heller, det är inget som ska stressas fram utan det får gå i den takt den går. Blir det bakslag vid vägningen på måndag också så blir det dock hårdare tag, hur bestämmer jag då.

Wish me luck!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Spännade med mål! Det är svårt det där med förbud eller inte. Ofta har det en omvänd effekt för mig...Men å andra sidan kan det vara just det som fungerar. Klurigt. Jag satte upp förbud för mig att inte köpa mer lösgodis maj någon gång och det har faktiskt fungerat. :-)

Prralin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ofelia > Ja jag har också en känsla av det, att förbud får omvänd effekt på mig - och mer fokus på det förbjudna än på det tillåtna. Så därför går jag ut lite mjukt med målen o känner mig för...

Anonym sa...

Vad kul att du hakade på!! Det ser jättebra ut! Vad bra att du sätter realistiska mål och mål som passar dig! Nu får vi pusha varandra! Lycka till :)

Anonym sa...

Sofie > Ja nu är det upp till bevis! =)