torsdag 6 september 2007

Mörkrädd

Jag har faktiskt nästan aldrig känt mig mörkrädd eller rädd för att gå ute om kvällarna i "min nya hemstad" (ny o ny, sen 6 år tillbaka...). Har aldrig reflekterat över att man kanske inte borde vara ute o traska om kvällarna eller gå hem ensam om nätterna, det här är ju en safe stad, här händer inget...

Men plötsligt har jag fått en annan känsla... Jag tror det har att göra med en otäck och för vår stad väldigt ovan händelse för ett par veckor sen. Det känns otäckt nära, när det handlar om personer och platser man känner till (och passerar på väg till favoritpromenaden), och så går det mot dessa mörkare tider. Vintern kommer vara lång och mörk. Snart är det mörkt långt innan man slutar jobbet, tänk om jag inte kommer våga mig ut på hela långa mörka vintern?
(i grund och botten är jag extremt mörkrädd, det är bara det att detta för mig nya "stadsliv" har låtit mig glömma bort mörkrädslan lite, här är det ju jämt tänt lite överallt o blir aldrig så kolsvart som på vischan där jag kommer från...)


Dagens motion: 60 min spinning (TC1 + TC 2). Maxpuls 174, medelpuls 144, förbrukade kcal 561.

Dagens mat
Frukost: Mellanfil med müsli och jordgubbar.
Mellis: En fullkornsskorpa med ost.
Lunch: Tacopaj med sallad.
Mellis: 2 fullkornsskorpor med ost, en banan.
Middag: Mellanfil med müsli och banan, osötad grovmacka med keso och makrill, nektarin.
Kvällsmål: En nektarin.

Jag kanske inte skulle dö av lite variation på mellanmålen (tar helt enkelt bara det som finns på jobbet)... några bra (och enkla) tips?!

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

2 mellanmålsförslag:
Grovt bröd med kalkon och grönsaker.
Keso blandat med färsk frukt.

Anonym sa...

jag kan ocå vara lite rädd, inte alls mörkrädd på landet, bara i stan! för dte är i stan alla skumma människor finns! jag brukar därför hålla mig till väl upplysta vägar där det rör sig mycket folk, det känns mindre scary om man blir överfallen!

Anonym sa...

Bille > Tack för tipsen!

Emelie > Ja det är ju mycket mer logiskt, risken att det händer något är större i stan än på landet... MEN det är så mycket mer MÖRKT på landet än i stan - o det är det som skrämmer mig mest. Hitintills.

Anonym sa...

En hårdmacka med två skivor kalkon och fruktsallad! Går att fixa i en stor burk och ta med, pigg blir man och gott är det:)