söndag 30 september 2007

Hösten kikar fram

Åhh idag har varit en riktigt bra - och efterlängtad dag!
Ingenting planerat, bara tid för mig själv och att pyssla på - dessutom ork att göra det!

Klev upp vid halv 9-tiden, käkade frukost och sen satte jag på mig storstädningskostymen. Jag har tvättat fönstrena både in- och utvändigt, tagit ner gardinerna för att tvättas - och se där utanför ser man plötsligt att hösten har kommit på besök. Till saken hör att jag sen i somras har haft persienner neddragna i alla fönster (vinklade för att få in ljus iofs) för att slippa störande solsken/stänga ute värme mm. Mina persienner har ganska många år på nacken och är lite ömtåliga så därför tål de inte att dras upp o ner hela tiden, därav anledningen att de helt enkelt har varit nere hela sommaren... och sen har nånting hänt, plötsligt tog sommaren slut och tiden rusade vidare - och nu är det höst!
Men med nytvättade fönster och uppdragna persienner så syns helt plötsligt ett underbart vackert höstlandskap utanför mina fönster. Jag känner mig dock lite "iakttagen" efter att ha vant mig vid att ha persienner nere överallt, plötsligt kan ju nån kanske se in till mig... ;)

Efter fönsterprojektet tog jag en träningspaus och gick på ett TC Push-pass. Jag hade laddat med lite bättre frukost än förra söndagen och det kändes ganska bra idag faktiskt. Överraskande bra med tanke på att jag inte har tränat något på hela veckan förutom Pilates i måndags. Stretchingen efter passet är nästan så att man blir religiös, det är såååå skönt att ges en lugn kvart i nedsläckt lokal och med mysmusik på lagom ljudnivå, att bara vara "här och nu" och fokusera på andning och nedvarvning. Underbart!

Efter en stärkande lunch fortsatte energin och badrummet har blivit skurat, likaså kaklet i köket, soffan har blivit de-Fritzad (med hjälp av gummihandskar har katthåret samlats ihop och avlägsnats), Fritzen själv har blivit kammad (numera ingår kattkamning i städrutinerna, man kan ju åtminstone försöka få lite hår direkt i papperskorgen istället för överallt annars...), och allt är dammat, dammsugat och våttorkat. Det återstår lite (ganska många om jag ska vara helt ärlig...) sorteringsprojekt som jag inte hann/orkade med, men det är superskönt att ha gjort en ordentlig städning. När gardinerna är tvättade, stykta och uppe igen kommer det bli lite mer inredningspyssel - längtar!

Efter en god och snabblagad middag har jag också hunnit med soffläge och att läsa ut Topphälsa. Det kom en rejäl åskknall och en blixt lyste upp himlen, men sen kom det inget mer... bara ett rejält ösregn! Men då är det desto mysigare att ligga inne i soffan och lyssna på Winnerbäck!

Flera såna här dagar åt folket... =)

Dagens motion: 75 min TC Push + en hel dags storstädande (tänkte faktiskt ta på mig pulsklockan för att se hur mycket man förbränner under ett rejält städpass, men det glömde jag tyvärr...)

Dagens mat
Frukost: Fil med müsli och hallon, ett kokt ägg.
Mellis: En banan (före träning).
Lunch: Omelett på ägg, paprika, tonfisk och fetaost, 2 nektariner.
Mellis: En banan.
Middag: Skagenpanna med fisk och grönsaker, nudlar, veckosallad.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

vilken dag alltså, vilken energi, bra med såna dagar, kram

Anonym sa...

Härlig energi du hade igår! Sån skulle jag med vilja ha! Mysigt med hösten ja. Nu ska jag gå ut på promenad o hoppas det inte börjar regna på mig. Kram

Prralin sa...

Mamma > Ja det är tur man får såna dagar ibland iaf, det behövs! Och är grymt skönt!

Sara > Mm man kan ju hoppas det smittar...